Vatan Partisi'ne katılan Sancak'tan ilginç çıkış: AK Parti'ye katıldıktan sonra yoksullaştım

Vatan Partisi'ne katılan Sancak'tan ilginç çıkış: AK Parti'ye katıldıktan sonra yoksullaştım

AK Parti'den istifa edip Cumhur İttifakı'nı destekleyen Doğu Perinçek'in Genel Başkanlığı'nı yaptığı Vatan Partisi'ne geçen Ethem Sancak dikkat çekici bir çıkışta bulundu. Sancak "AK Parti'ye katıldıktan sonra yoksullaştım. Öyle bazılarının iddia ettiği gibi, 'parayı götürdü gitti', bunların hepsi yalan ve dezenformasyon" dedi.

Eski AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Ethem Sancak, Vatan Partisi'ne katıldı. Sancak, Vatan Partisi İstanbul İl Merkezi'nde partinin genel başkanı Doğu Perinçek'in de katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.

AK Parti'den ayrılış sürecini başlatan "Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözlerini yine yalanlayan Sancak "Cımbızlayıp vermek olmaz. İyi bir gazeteci öyle yapar. Ben orada neyi anlatıyorum, sızdılar içeri AK Parti içine. Sonra teslim olmayınca delirdiler. Anlattığım ana tema buydu. Sorunun içinden cımbızladınız. AK Parti'yi Amerika kurdu diye. Öyle bir lafım yok" dedi.

Daha önce "gerçek ses kaydını açıklayacağını" söyleyen Sancak, bunu neden halen yapmadığı şeklindeki soruya "Zamanı gelince açıklayacağım" yanıtını verdi.

“Öyle bazılarının iddia ettiği gibi, 'parayı götürdü gitti', yalan”

Ethem Sancak, açıklamalarında şunları söyledi: “Bir malumu ilan ediyoruz. Neredeyse 4 aydır benimle ilgileniyorsunuz. Medyanın bu kadar ilgisinde olacağımı düşünmüyordum ama teşekkür ediyorum. Lütfen beni elli yıllık geçmişimle görün. Ülke çıkarları söz konusu olduğunda para ikinci plandadır. Bir sürü genel başkanla çalıştım. Fikre değer veren tek liderdir Perinçek. Beni 'AK Parti dönemi zengini' olarak lanse ediyorlar.

Onlara şunu söylemek istiyorum: Ben AK Parti'ye katılmadan önce TÜSİAD'ta Başkan yardımcılığı yaptım. AK Parti'ye katıldıktan sonra yoksullaştım. Öyle bazılarının iddia ettiği gibi, 'parayı götürdü gitti', bunların hepsi yalan ve dezenformasyon. Üzgün müyüm? Hayır. AK Parti'deyken de ülkem için yaptım her şeyi. Savunma sanayine önderlik ederken kâr amacıyla yapmadım bunu.

Ben AK Partideyken de ülkem için yaptım. Yıkılmış BMC’yi aldım. 'One minute' olayında millet 'dik dur eğilme' diyor. Ona ben fikir liderliği yaptım. Dağılmış iflas etmiş BMC’yi ayağa kaldırdım.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN