Vatandaş kemer sıkarken CHP'den dikkat çeken Özhaseki iddiası: Evine tapu ve kadastro'nun haritalama uçağıyla gidiyor

Vatandaş kemer sıkarken CHP'den dikkat çeken Özhaseki iddiası: Evine tapu ve kadastro'nun haritalama uçağıyla gidiyor

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Rönesans Holding’e ait özel jetle gitmesine tepkiler sürerken, CHP'den Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki hakkında dikkat çeken bir iddia geldi. CHP Grup Başkanvekili Başarır, Özhaseki'nin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün haritalama uçağını özel işleri için kullandığı ileri sürdü.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, Rönesans Holding’e ait özel bir jetle Almanya'ya gitmesine yönelik eleştiriler devam ederken, CHP'den Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Özhaseki'nin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne ait haritalama uçağını kişisel seyahatleri için kullandığını öne sürdü.

158282-51438.jpg

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır

ÖZHASEKİ'YE YÖNELİK İDDİALAR

Başarır, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne ait uçağın asıl kullanım amacının havadan çekimler yapmak olduğunu belirterek, Özhaseki’nin bu uçağı Ankara ile Kayseri arasında özel seyahatleri için kullandığını iddia etti. Başarır, "Bu uçağın amacı haritalama ve havadan çekim yapmak olmalı, ancak Bakan bunu kendi özel işleri için kullanıyor. Tasarruf tedbirleri konusunda söylediklerine bakarsak, bakanların ve üst düzey yetkililerin bu tür ayrıcalıklardan vazgeçmesi gerektiğini görüyoruz," dedi.

"TASARRUF DEMİŞLERDİ, NE GÖRDÜK?"

Başarır, açıklamalarında "Tasarruf tedbirleri demişlerdi. '250 araçlık konvoylar olmayacak' demişlerdi. Peki biz ne gördük? Ulaştırma Bakanının ihale verdiği firmanın uçağıyla Almanya’ya gittiğini gördük. Bir başka skandal da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ait. Bakan, devletin uçağıyla seyahat ediyor. Aslında bu uçağı Tapu ve Kadastro havadan çekim için kullanması lazım ama Bakan Ankara’dan evine, Kayseri’ye gidiyor. Bu uçağı özel işleri için kullanıyor," ifadelerine yer verdi.

SEYAHAT DETAYLARI VE ELEŞTİRİLER

Başarır, Özhaseki’nin 10 Mayıs ve 29 Mayıs tarihlerinde söz konusu uçağı Ankara’dan Kayseri’ye gitmek için kullandığını, ayrıca Hatay, Muğla ve Elazığ’a da aynı uçakla gittiğini tespit ettiklerini belirtti. "Çıkıp, bunun hesabını topluma verin. Bayram yaklaşıyor, insanlar bin 200 liraya bilet alıp memleketlerine gidemiyor. Siz bunu ne hakla yapıyorsunuz?" diyerek sözlerini tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN