Vatandaşlardan artan fiyatlara tepki: Marketlerin çöpe attıklarını evime götürüp yiyorum

Vatandaşlardan artan fiyatlara tepki: Marketlerin çöpe attıklarını evime götürüp yiyorum

Artan enflasyon ve hayat pahalılığıyla beraber vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, pazarda fiyatlarda artmaya devam ediyor. İstanbul Maltepe'de alışveriş yapan bir vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi” sözlerine tepki gösterdi. "O yüzden yaşayamıyoruz" diyen vatandaş, "Marketlerin çöpe attıklarını, buruşmuşlarını toplayıp evime götürüp yiyorum." dedi.

Türkiye'de artan enflasyonla beraber hayat pahalılığı etkisini derin şekilde hissettirirken, vatandaşların geçim derdi büyümeye devam ediyor.

İstanbul’un Maltepe ilçesinde bulunan Küçükyalı semt pazarında alışveriş yapan ve evinde 57 yaşında kardeşi olan engelliye baktığını söyleyen 55 yaşındaki vatandaş şöyle konuştu:

"Benim babadan aldığım maaş 3 bin lira. Yetim maaşı alıyorum. Engellimin aldığı maaş, zihinsel engelli, 2 bin 800 lira. Bir de kanser hastası bu. Hadi gelin, yaşayın bu ülkede. Hani şu ülkeye canlı bomba koyuyorlar ya, hiç gerek yok. Bizler birer canlı bombayız, biz patlayacağız. Patlarken de çevremize zarar vereceğiz. Yani artık başımızdaki Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, kimse gelip bizi dinlesinler, duysunlar artık, yeter. Mülteciler kira ödemiyor. Hastanede bedavalar ama bize gelince kuyrukta ölüyoruz."

'MARKETLERİN ÇÖPE ATTIKLARINI EVİME GÖTÜRÜYORUM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün Isparta’da düzenlenen mitingde, “Genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi” sözlerini değerlendiren bir vatandaş, "“Ha ha çok iyi. O yüzden yaşayamıyoruz, çok iyi. Ben pazarcıyım. İkinci el eşya satıp evimi geçindirmeye çalışıyorum. Akşam şuradan tezgahtan hiçbir şey alıp gidemiyorum. Marketlerin çöpe attıklarını, buruşmuşlarını, onları ben toplayıp, evime götürüp onları yiyorum." diyerek tepki gösterdi.

'ÖLÜME TERK EDİLMİŞ DURUMDAYIZ'

Kanser hastası olduğunu söyleyen emekli bir öğretmen ise ölüme terk edilmiş durumdayız dedi ve "Nüfus azalsın diye galiba emeklileri görmek istemiyorlar. Buna karar verdim artık. Başka yapacak hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

'BİR AYDIR ET ALAMADIK'

Başka bir emekli de fiyatların yanından bakıp bakıp geçtiğini, almakta zorlandığını söyledi, "Eti bir aydır almadık, 450-500 lira. Ben şimdi kızlarla beraber oturuyorum. Onlarla beraber bir kilo kıyma, bir defa köftelik. Almadık. Tavuk alıyoruz, o bile pahalı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN