Ve beklenen gün geldi çattı! 6 milyon emekliye refah payı müjdesi... 7.500, 10.000, 15.000 ve 20.000 bin alanlar dikkat

Ve beklenen gün geldi çattı! 6 milyon emekliye refah payı müjdesi... 7.500, 10.000, 15.000 ve 20.000 bin alanlar dikkat

Emeklilerin gündeminde yer alan refah payına dair gelişmeler paylaşıldı. Aylardır beklenen gün nihayet geldi. Yaklaşık olarak 6 milyon emeklinin maaşında yapılması beklenen düzenlemenin ilk adımları bu ay itibariyle atılacak. İşte tüm detaylar...

Emekli maaşlarının gündemde yer aldığı dönemlerde, beklenen an nihayet geldi. Temmuz ayı ile birlikte güncellenen emekli maaşlarına tepki büyürken, yeni zam için Meclis'in açılması bekleniyordu.

6 MİLYON EMEKLİ İÇİN REFAH PAYI

Yasama yılına ekim ayı ile birlikte başlayan Meclis'in, yıl sonuna doğru ekonomiye dair düzenlemeler yapması tahmin ediliyor. Emekli ve çalışanlar tarafından talepler gelmeye devam ederken, parti grupları ve milletvekilleri tarafından düzenlemenin son şeklinin paylaşılması bekleniyor.

Yılın ikinci yarısında sık sık gündeme gelen refah payına dair gelişmeler aktarıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte emeklilere müjdeli haber bekleniyor. Taban emekli maaşı alan 6 milyon emekli vatandaşın aylığına, refah payı eklemesi için çalışmalar tamamlanacak.

0x0-20-bin-lira-cepte-kaliyor-2009-2010-tarihlerine-dikkat-prim-borcunun-ucte-birini-odeyerek-emekli-olun-1630837028309.jpg

KADEMELİ ZAM TEKLİFİ

Meclis'in ekim ayı ile birlikte açılmasıyla, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşlarında güncelleme beklentileri sürüyor. Emekli aylıklarında kademeli zam oranı beklenenler arasında bulunuyor.

Daha az maaş alan emekliye verilen maaş oranının daha yüksek olması düşünülüyor. Emekli zammı ile birlikte kademeli olarak 7 bin 500 TL - 10 bin TL, 10 bin TL - 15 bin TL, 20 bin TL - 25 bin TL üzerinde kademeler yapılacak.

para3-divd-cover.jpg

PRİM SAYISI DÜŞÜRÜLECEK

Emekli olma hayali kuranların, prim yükünü azaltacak yasal düzenleme de dikkat çekiyor. Meclis'in açılmasıyla sunulacak olan bu düzenlemeden yaklaşık olarak 1 milyon küçük esnaf ile çiftçi faydalanacak.

Emeklilik için geçerli gün sayısı küçük esnaflarda 7 bin 200'e inecek ve SSK'lı çalışanlar ile eşit hale getirilecek. Esnafın gelirinin artmasıyla birlikte emeklilikte belirlenen son 1261 kuralı değişecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN