Ve kritik tarih belli oldu! Tüm Türkiye bu haberi bekliyordu

Ve kritik tarih belli oldu! Tüm Türkiye bu haberi bekliyordu

Milyonların gözü yetkililer tarafından açıklanacak o tarihte iken sonunda kritik tarih belli oldu. Sonunda milyonlarca vatandaşın beklediği o haber belirlenen tarihte açıklanacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ocak ayına sayılı günler kala milyonlarca çalışan merakla asgari ücretin açıklanmasını bekliyor. Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan toplantılar yakından takip edilirken komisyonun üçüncü toplantısı öncesinde tarihler de merak konusu olmaya başladı. Milyonlarca vatandaş için kritik bir konu olan asgari ücret zammı ile alakalı o tarih netleşti.

yeni-proje-2-003.jpg

ASGARİ ÜCRET İÇİN KRİTİK HAFTA

Ekonomim'de yer alan habere göre, yalnızca 7 milyon asgari ücretli çalışanı değil dolaylı yollarla yaklaşık 20 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammında bu hafta kritik döneme giriliyor. 2024 senesi için asgari ücrete yalnızca tek zam yapılması beklenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Temmuz ayında olduğu gibi, ilke yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi, yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Bunun yanı sıra Bakan Işıkhan tarafından yayınlanan son mesajda asgari ücrete ilişkin açıklanacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir seviyede olacağını ümit ettiklerini, vatandaşın enflasyon karşısında ezilmeyeceğini söylemişti.

yeni-proje-3-001.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter” demişti.

yeni-proje-21.jpg

O TARİHTE ZAM ORANI AÇIKLANABİLİR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, şimdiye kadar 2 toplantı gerçekleştirdi. Üçüncü toplantı için tarih merak konusu olurken henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Lakin Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 25 Aralık Pazartesi günü bir araya gelme ihtimali bulunuyor. Bununla beraber zam oranının ise 27 aralık çarşamba günü açıklanma ihtimali var.

yeni-proje-22.jpg

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete yapılacak olan 2024 zammı için hem kamuoyunda hem de uzmanlar isimler arasında oldukça farklı beklentiler ve senaryolar mevcut. Bu kapsamda en düşük zam yüzde 30 oranındayken en yüksek zam ise yüzde 55 oranında. Bu oranlar göz önüne alındığında hesaplama yapılacak olursa asgari ücretin yükseleceği tutarlar şu şekilde karşımıza çıkıyor:

yeni-proje-23.jpg

Şuanki asgari ücret olan 11 bin 402 liraya yüzde 30 zam yapılması halinde yeni asgari ücret 14 bin 822 lira; yüzde 35 oranında zam yapılması halinde yeni asgari ücret 15 bin 392 lira; yüzde 40 zam yapılması halinde 15 bin 962 lira; yüzde 45 oranında zam yapılması halinde 16 bin 532 lira; Yüzde 50’lik zamda 2024 asgari ücreti 17 bin lirayı geçerek 17 bin 103 liraya kadar çıkacak. Tüm bu ihtimallerin yanı sıra mevcut asgari ücrete yüzde 55 oranında zam yapıldığı takdirde ise yeni asgari ücret 17 bin 673 TL olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN