Vekaletle kurban kesimi yapacaklar dikkat! Ali Erbaş açıkladı: 2023 vekaletle kurban kesim ücretleri…

Vekaletle kurban kesimi yapacaklar dikkat! Ali Erbaş açıkladı: 2023 vekaletle kurban kesim ücretleri…

Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte kurban kesim fiyatları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Diyanet İşleri başkanı Ali Erbaş 2023 vekaletle kurban kesim fiyatlarını açıkladı. İşte 2023 vekaletle kurban kesim ücretleri…

Haziran ayı içerisinde kutlanacak olan Kurban Bayramı için hazırlıklar şimdiden başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş TDV Konferans Salonu'nda "Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” katıldı. Önemli açıklamalarda bulunan Erbaş, kurban kesmenin Hz. Adem peygambere kadar dayandığını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın dünyanın her yerinde ihtiyaç duyulan konumda din, dil, ırk, mezhep ve meşrep farkı gözetmeksizin herkese yardım edildiğini belirten Erbaş, 2023 vekaletle kurban kesim ücretlerini de açıkladı. İşte 2023 vekaletle kurban kesim ücretleri…

MİLYONLARA YARDIMA ULAŞTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet bünyesinde gerçekleştirilecek önemli işlemlerden birinin de vekaletle kurban kesim organizasyonu olduğunu belirtti. Ali Erbaş, 2022 yılında Türkiye Diyanet Vakfı'na verilen 525.550 hissenin kurban ülkesi genelinde 81 ilde 922 ilçede yurt dışında ise 82 ülke 375 bölgede gönüllüler ve görevliler tarafından kesilerek 21 milyon 897.917 kişiye ulaştırıldığını duyurdu. Erbaş, 30 yıldır tecrübe ile kurban kesim işlemlerinin yapıldığını belirtirken hayırseverlerin de vekalet vererek kestirdiği 3 milyon 916.723 hissenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

kurban-kacinci-gun-kesilir.jpg
Ali Erbaş 2022 yılında yapılan yardımların yanı sıra 2023 yılında yardım yapmak isteyen vatandaşların da ödeyeceği ücretleri açıkladı. Kurban bayramının yaklaşması nedeniyle satışların başladığını ifade eder Erbaş, 2023 yılı kesim ücretlerine değindi.

2023 HİSSE FİYATLARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Erbaş, 2023 yılında vatandaşların yurt içinde hisse Bedeli olarak 5.950 TL ödeyeceğini dile getirdi. Yurt dışında kesim yapmak isteyen vatandaşların ise 2750 TL ödeyeceğini söyleyen Erbaş, vekalet kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşların 'www.tdv.org' ve 'bagis.tdv.org' adresleri üzerinden online başvuru yapabileceğini ifade etti.

kimler-kurban-kesebilir.jpg
Bunun yanı sıra telefonlara indirilen mobil bağış uygulaması üzerinden de kolay ve hızlı bir şekilde vekalet kurban bağışı yapılabileceğinin altını çizen Ali Erbaş, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı’na vekaletle kurban bağışı yapılabileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN