Vize verdiği Türklerin dönüşte elçiliğe uğramasını istedi: Uyarıyı her 45. başvuruya veriyoruz

Vize verdiği Türklerin dönüşte elçiliğe uğramasını istedi: Uyarıyı her 45. başvuruya veriyoruz

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Mátis, vize krizine ilişkin yaptığı açıklamada, 2024 yılında her 45. başvuru sahibine vizeyle birlikte uyarı notu verdiklerini belirterek, "Bu kişilerin sadece üçte birinin gerçekten Macaristan'a gitmeyi planladığını teyit edebildik" dedi.

Macaristan Büyükelçiliği'nin, Türkiye'den Schengen vizesi alan bir Türk vatandaşının pasaportuna koyduğu uyarı notu üzerine çıkan tartışmalar devam ederken, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Mátis, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak iddialara yanıt verdi.

1kapak-002.jpg
Viktor Mátis

'TÜRKİYE'NİN VİZE SERBESTİSİNİ DESTEKLİYORUZ'

Büyükelçi Mátis, sosyal medya paylaşımında, çıkan haberlere ilişkin olarak öncelikle kendisine ve ailesine güzel dileklerini iletenlere teşekkür ederek, vize konularında konsolosluklarının kötü niyetli olmadığını vurguladı. Mátis, Macaristan'ın Türkiye'yi AB ve vize konularında elinden geldiğince desteklediğini belirterek, vize serbestisi konusunun en kuvvetli destekçileri olduklarını söyledi. Ayrıca, bu konuyu görüşmek üzere üst düzey bir makama gideceğini ifade etti.

Mátis, Schengen ülkelerine randevu bulmanın ve vize almanın bugünlerde zor olduğunu belirtti. Bazı kişilerin Macaristan'dan vize alarak başka ülkelere gitmeyi planladığını ve bunun "visa shopping" olarak adlandırıldığını açıkladı. "Visa shopping" yapanların tespit edilmesi halinde, konsolosluklarının ret vermesinin cezai sorumluluk olduğunu vurguladı.

'HER 45. BAŞVURUYA BU NOTU VERİYORUZ'

Büyükelçi Mátis, bu durumdan şüphelenilen ancak kesin olarak emin olunamayan durumlarda, belirli başvuru sahiplerine vizeyle birlikte uyarı notu verdiklerini belirtti. 2024 yılında her 45. başvuru sahibine bu notu verdiklerini ve bu kişilerin sadece üçte birinin gerçekten Macaristan'a gitmeyi planladığını teyit edebildiklerini açıkladı.

Açıklamasında Mátis, başvurularını iyi yapamayan veya tam dürüst olmayan kişilere vize verdiklerini ve bu kişilere uyarı notu eklediklerini ifade etti. Bu uygulamanın, Macaristan'a gerçekten gitmek isteyen kişilerin vize başvurusu yapması halinde sona ereceğini ve ret oranlarının ciddi şekilde düşeceğini umduğunu belirtti.

Son olarak, Büyükelçi Mátis, vize serbestisine kısa süre içinde ulaşacaklarını ve bu tür sorunlardan kurtulmayı umduklarını söyledi. Gerçekten Macaristan'a gitmek isteyenlerin vize başvurusu yapmalarını rica etti. Böylece herkese yeterli randevu sağlanabileceğini ve gereksiz ret oranlarının düşeceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN