Wifi şifresini komşusuna verenler yandı! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz, bilmeyenlerin başına dert açılıyor

Wifi şifresini komşusuna verenler yandı! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz, bilmeyenlerin başına dert açılıyor

Eğer wifi şifrenizi komşularınızla paylaşıyor ya da onların wifi ağına bağlanıyorsanız bu haber sizi yakında ilgilendiriyor. Yargıtaydan konuya ilişkin emsal karar çıktı. Bunu yapanlar tazminat ödemek zorunda kalabilir. İşte konuya ilişkin detaylar…

Wifi şifresini komşularıyla paylaşan kişilerin başına dert açabilecek yeni bir gelişme yaşandı. Wifi şifresini komşusuna verenlerin manevi tazminat ödeyeceği öğrenilirken Yargıtay’dan emsal karar çıktı. Bu kapsamda hem wifi şifresini verenler hem de o wifi kullananlar başına büyük bela açabilir. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Avukat Erkan Yalçın, önemli detaylara değindi.

yeni-proje-2-011.jpg

WİFİ ŞİFEREİSNİ PAYLAŞANLAR DA SORUMLU

Kamu Son Haber’de yer alan bilgilere göre, wifi şifresini komşusuna veren kişilerin internette yapılan işlemlerden sorumlu olduğu öğrenildi. Söz konusu duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Avukat Erkan Yalçın, bu kararın Yargıtay tarafından verildiğini belirtti.

Bu kapsamda Yargıtay tarafından sorumluluk hukukuna farklı bir yorum getirerek sosyal medya üzerinden hakaret eyleminde bulunulan olayda, hakareti yapan kişiler dışında hakaretin yapıldığı internet hakkının sahibi olan kişiler de söz konusu eylemden dolayı kusurlu sayıldı. Bu doğrultuda hukuki açıdan kusurlu bulunması sonucunda internet sahibinin de tazminat hukukundan yargılandığı belirtildi.

yeni-proje-3-010.jpg

MANEVİ TAZMİNAT KARARI VERİLDİ

Yalçın, sosyal medya üzerinden hakaret içerikli mesajların gönderildiği olay kapsamında Yargıtay 4. Hukuk Dairesi 2016/16612 Esas 2019/1233 sayılı kararı ile suça konu olan mesajların gönderildiği bilgisayarların IP numaralarınız sahibi de davanın tarafı olarak yargılandığını açıkladı. Avukat Yalçın, Verilen kararda gönderilen mesajların bir bütün olarak değerlendirildiğini, her 2 davalının da söz konusu mesajlardan sorumlu olduğunu ve manevi tazminat ödemeleri gerektiği kararının çıktığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN