Winter Run İstanbul’a rekor katılım

Winter Run İstanbul’a rekor katılım

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen uluslararası yol koşusu Winter Run İstanbul, soğuk havaya rağmen 18 ülkeden 3 bine yakın sporcunun katılımıyla düzenlendi. Etkinlik gelirlerinin deprem bölgelerine bağışlanması planlanıyor.

İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu'nun desteğiyle organize edilen Winter Run İstanbul, Şaşkınbakkal Etkinlik Alanı'ndan başlayıp Bağdat Caddesi'nden geçerek 10 kilometrelik parkurda 18 ülkeden 3 bine yakın sporcunun katılımı ile koşuldu.

Şaşkınbakkal'dan koşmaya başlayan sporcular, Bostancı’ya doğru ilerleyerek Bağdat Caddesi ve Göztepe Parkı'nı geçip başlangıç noktasında yarışı bitirdi. Kahramanmaraş depremi sonrasında yardım ve dayanışma koşusu olarak güncellenen organizasyondan elde edilen bilet gelirleri deprem bölgelerine bağışlanacak.

‘SENEYE KARLI HAVADA YAPACAĞIZ’

Etkinliğin koordinatörlüğünü üstlenen Avrupa Birliği Spor Elçisi’nden milli atlet Batuhan Buğra Eruygun, dünyada çok çeşitli bölgelerde gerçekleştirilen yarışın ilk kez Türkiye'de yapıldığını dile getirerek, "Çok soğukta zor şartlarda yapılan bir yarış. O yüzden Türkiye'de pek yanaşılmamış herhalde buna. Biz de cesaretle giriştik bu işe ve burada yapılması gerektiğini düşündük” ifadelerinde bulundu.

Eruygun, “Koşuyu yardım ve dayanışma koşusu olarak düzenledik. Buradan gelen ek gelirlerimizi deprem bölgelerine bağışlıyoruz. Bir sonraki sene bunu karlı havaya denk getirmeye çalışacağız. Yapılmayan şeyleri yapmak istiyoruz açıkçası" diye ekledi.

10 kilometrelik yarışı kadınlar kategorisinde, 36 dakika 26 saniyeyle Damla Çelik birinci tamamlarken, erkeklerde 30 dakika 50 saniyeyle Abdullah Tuğluk ilk sırada bitirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN