Yağmurlu Bir Haftaya Hazır Olun! Hava Sıcaklıkları Düşüyor! Meteoroloji 6 günlük haritayı birden paylaştı

Yağmurlu Bir Haftaya Hazır Olun! Hava Sıcaklıkları Düşüyor! Meteoroloji 6 günlük haritayı birden paylaştı

Yeni haftaya girerken Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının nasıl olacağı merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan bilgilere göre yağmurlu bir hafta bekleniyor. İşte Türkiye geneli 6 günlük hava durumu.

ZEYNEP ORHAN


Kış mevsiminin son ayında olmamıza rağmen geride bıraktığımız hafta ülkenin bazı bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde bir hava sıcaklığı gözlemlendi. Öte yandan ülkenin bazı bölgelerinde ise aralıksız kar yağışları yaşandı. Şimdi de Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaşımları kapsamında bu hafta yağmurlu bir hava beklendiği öğrenildi. İşte detaylar…


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, önümüzdeki hafta ülkemiz genelinde yağmurlu ve serin bir hava hakim olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başlasa da, hafta ortasından itibaren düşüşe geçecek.

HAFTANIN İLK GÜNLERİ SICAK GEÇECEK:

Haftanın ilk günlerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Özellikle güney ve batı bölgelerinde güneşli ve sıcak bir hava hakim olacak. Sıcaklıklar, güneydoğuda 20°C'ye kadar yükselebilecek.

HAFTANIN ORTASINDAN İTİBAREN YAĞMUR VE SERİNLİK:

Haftanın ortasından itibaren, Balkanlar üzerinden gelen bir alçak basınç sistemi ülkemizi etkisi altına alacak. Bu sistemle birlikte, yurt genelinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklıklar da düşüşe geçecek ve mevsim normalleri civarına inecek.

HAFTASONU SERİN VE YAĞMURLU:

Hafta sonu da yağmurlu ve serin bir havanın hakim olması bekleniyor. Sıcaklıklar, iç ve batı kesimlerde 10°C civarında seyredecek. Doğu bölgelerinde ise sıcaklıklar biraz daha yüksek olacak.

ggdra7swqaala6.jpg

UYARILAR:

Yağmur ve sağanak yağışların bazı bölgelerde sel ve su baskını riskini artırabileceği uyarılıyor. Vatandaşların sel ve su baskını riskine karşı dikkatli olması ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarını takip etmesi önem taşıyor.

Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının, hafta ortasından itibaren azalarak iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN