Yanında kadın olmadığı için otel odası verilmeyen adam hakkında çarpıcı karar! Meğer sektörü domine etmişler

Yanında kadın olmadığı için otel odası verilmeyen adam hakkında çarpıcı karar! Meğer sektörü domine etmişler

'Tek erkek' olduğu gerekçesiyle otelden oda verilmeyen adam, mahkeme tarafından haklı bularak tazminat cezasına hükmetti. İşte detaylar...

Antalya'da bir otel ve tatil sitesinden 'tek erkek' olduğu için rezervasyon yapamayan avukat Serhat Özkan, hem yargı hem de Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından haklı bulundu.

Serhat Özkan, geçen yaz Antalya'nın Kemer ilçesindeki mahkeme tutanağında ticari adı Toros-Han Res. Tur. San. ve Tic. A.Ş. olarak geçen Orange County Hotels'e tatil için rezervasyon yapmak istedi. Ancak 'tek erkek' olduğu için standart bir odaya değil, isterse 'roh' adındaki lüks bir odaya rezervasyon yapabileceği yanıtını aldı.

TATİL BELDELERİNDEKİ OTELLER ERKEK MÜŞTERİ ALMIYOR

İnternette bir tatil sitesi üzerinden de şansını deneyen Serhat Özkan, burada da aynı durumla karşılaştı. Daha sonra otelle ve tur şirketiyle telefonda görüşen Serhat Özkan, tatil beldelerindeki otellerin ezici çoğunluğunun tek erkek veya erkek gruplarını almadığını gördü.

Serhat Özkan, yaşadığı mağduriyeti TİHEK'e taşıdı. Kurum, hem otele hem de tatil sitesine ayrı ayrı 89 bin TL idari para cezası kesti. Serhat Özkan ardından İstanbul Anadolu 2. Tüketici Mahkemesi'nde manevi tazminat davası açtı. Mahkeme şirketleri 50 bin TL manevi tazminata mahkum etti.

"KADINSIZ TATİL YASAĞI, SEKTÖRÜ DOMİNE EDİYOR"

Diken'de yer alan habere göre, Serhat Özkan, "Kadınsız tatil yasağı, tüm sektörü domine ediyor" dedi ve şu yorumu yaptı:

"Bu benim kişisel olayımdan öte, tek başına veya erkek arkadaşıyla tatil yapmaya kalkan tüm erkekleri ilgilendirmektedir. Aileci politikaların yükselişi sadece kadınları boğmamakta, single erkeklerin de yaşam alanını daraltmaktadır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN