Yargıtay'da başkanlık krizi yine çözülemedi

Yargıtay'da başkanlık krizi yine çözülemedi

Yargıtay'da çıkmaz haline gelen başkanlık seçimleri üç adaydan birinin çekilmesi bile çözüm getirmedi. AYM’nin Can Atalay kararını uygulamayan ve MHP’li isimlerle yakınlığı ile bilinen Yargıtay üyesi Muhsin Şentürk’ün adaylıktan mevcut başkan Mehmet Akarca lehine çekilmesinin ardından yapılan seçimlerde yine sonuç çıkmadı. Şentürk'r oy veren üyeler Akarca yerine Ömer Kerkez'e oy verdi. Seçilmeye daha çok yaklaşan Kerkez 6 ay daha alırsa salt çoğunlukla başkan olacak.

Yargıtay'da çıkmaz haline gelen başkanlık seçimleri, adaylardan birinin çekilmesine rağmen çözüme kavuşmadı. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay kararını uygulamayan ve MHP’li isimlerle yakınlığı ile bilinen Yargıtay üyesi Muhsin Şentürk'ün adaylıktan mevcut başkan Mehmet Akarca lehine çekilmesinin ardından yapılan seçimlerde yine sonuç alınamadı. Şentürk’ü destekleyen üyeler, Akarca yerine Ömer Kerkez'e oy verdi. Seçilmeye daha çok yaklaşan Kerkez, 6 oy daha alırsa salt çoğunlukla başkan olacak.

SEÇİM SÜRECİNDE KRİZ AŞILAMIYOR

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolması üzerine Yargıtay'da başlayan seçim sürecinde kriz devam ediyor. AYM’nin Can Atalay kararını uygulamayan ve MHP’li isimlerle yakınlığı ile bilinen Yargıtay üyesi Muhsin Şentürk’ün adaylıktan Mehmet Akarca lehine çekilmesinin ardından yapılan seçimlerde sonuç alınamadı.

BEKLENMEDİK OY DAĞILIMI

Bahçeli-Erdoğan görüşmesi öncesi adaylıktan Akarca lehine çekildiğini açıklayan Şentürk'e oy veren Yargıtay üyeleri, Akarca'ya değil diğer aday Ömer Kerkez'e oy verdi. Böylece Yargıtay'ın 36. tur seçimlerinde Mehmet Akarca 111, Ömer Kerkez ise 169 oy aldı. Kerkez, 6 oy daha alırsa salt çoğunluğu sağlayıp başkan seçilecek. Gazete Pancere'nin aktardığına göre, yorumlarda Beştepe’nin seçimlere müdahale ettiği için Şentürk’e oy veren üyelerin Akarca yerine Kerkez’e oy verdiği iddia ediliyor.

ÖMER KERKEZ KİMDİR?

1966 yılında Antakya'da doğan Ömer Kerkez, eğitim hayatına Antakya'da başladı ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından, askerlik görevini Trabzon'da tamamlayan Kerkez, Hatay'da hakim/savcı adayı olarak mesleğe başladı ve çeşitli il ve ilçelerde önemli görevler üstlendi. Elbistan, Kozluk ve Erzin Cumhuriyet savcılığı görevlerini başarıyla yerine getirdi. 2017 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Kerkez, şu anda Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Kerkez, Sadullah Ergin döneminde Adalet Bakanlığında görev aldı ve Bekir Bozdağ döneminde HSK üyeliğine seçildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN