Yarın akaryakıt alacaklar dikkat! Tüm sürücüleri ilgilendiren gelişme: Fiyatlar değişiyor

Yarın akaryakıt alacaklar dikkat! Tüm sürücüleri ilgilendiren gelişme: Fiyatlar değişiyor

Yarın akaryakıt alacaklar dikkat! Akaryakıtta yeni uygulamaya geçiliyor! Tüm sürücüleri ilgilendiriyor! Akaryakıt fiyatları sil baştan değişiyor...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yarından itibaren akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, aynı tür akaryakıt için fiyat farkı uygulanmayacağını duyurdu. Bu karar kapsamında, "95 oktan benzin ve dizel, ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi farklı isimlerle satışa sunulan ürünlerde artık fiyat farklılığı olmayacak.

AKARYAKITTA FİYAT EŞİTLİĞİ DÖNEMİ

SON DAKİKA: Akaryakıtta tabelalar değişti! Motorine indirim geldi (20 Eylül güncel mazot, benzin ve LPG fiyatları) - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

EPDK'nin açıklamasında, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak bu özelliklerin fiyatı etkilemeyeceği belirtildi. Bu karar, tüketiciler arasında oluşan belirsizlikleri gidermeyi ve dağıtıcı ile bayilerin operasyonlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 13 bin bayi aracılığıyla, tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçlarının en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılandığına dikkat çekildi. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile bayilerde ve dolum terminallerinde kalite kontrollerinin aralıksız sürdürüldüğü ifade edildi.

AKARYAKITTA KATKI MADDESİ KULLANIMI

Benzin fiyatı için yeni tarife! Akaryakıt tabelaları 81 kuruş zamlı yandı: 2 ayın zirvesinde… (28 Mart Salı güncel benzin-mazot fiyatı) - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

EPDK, dağıtıcı lisansı sahiplerinin yüzde 0,5'i geçmemek kaydıyla, akaryakıtların özelliklerini iyileştirmek amacıyla çeşitli katkı maddelerini ürüne ekleyebileceğini belirtti. Ancak, bu işlem için kullanılacak katkı maddelerine ilişkin dağıtıcıların EPDK'yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir değişiklik olmadığının altı çizildi.

AKARYAKIT İSTASYONLARININ FİNANSMAN MALİYETLERİ AZALACAK

EPDK duyurdu: Benzin ve motorin için dikkat çeken rakamlar - Sakarya Yenihaber

EPDK'nin bu kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, bu düzenlemenin, finansman maliyetlerinin yüksek olduğu bir dönemde akaryakıt istasyonlarının maliyetlerini azaltacağını belirtti. Okumuş, akaryakıt bayilerinin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Bayiler, katkılı ya da katkısız sattığı her litre akaryakıttan zarar ediyor. Bayilerin kar paylarının artırılmasına ilişkin talebimizi devletimizin her kademesine ilettik ve süreci yakından takip ediyoruz. Kuruşla çalışan ama maliyetleri yüzdesel olarak artan bayilerin kar paylarının da yüzdesel olmasına ilişkin talebimizin takipçisiyiz" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN