Yarın gökte kıyamet kopacak! İstanbul, Diyarbakır, Adana, Hatay, Sivas, Artvin, Gaziantep, Kars, Erzincan, Ankara, Tunceli...

Yarın gökte kıyamet kopacak! İstanbul, Diyarbakır, Adana, Hatay, Sivas, Artvin, Gaziantep, Kars, Erzincan, Ankara, Tunceli...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeleriyle yurt genelinde beklenen hava durumuyla için belli uyarılarda bulundu. 10 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Fırtına, kar ve sağanak yağış bekleniyor! İşte detaylı hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelindeki beklenen hava durumu ile ilgili son değerlendirmelerini paylaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmeleriyle 10 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

ÜLKE GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji'den İstanbul için sağanak yağış uyarısı - Dünya Gazetesi

Ülkemiz genelinin kuzey ve doğu kesimlerinde çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bu bölgelerde genellikle yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in toroslar mevkii, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde yağışlar bekleniyor. Özellikle Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile bazı illerde yerel kuvvetli yağışlar yaşanabilir.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak ve genel olarak mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç, kuzey ve batı kesimlerde ise yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esecek.

10 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI VERİLDİ

Meteoroloji'den İstanbul'a Sarı Kod Uyarısı! Hava Durumu Nasıl? İstanbul Hava Durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulundu. Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Bitlis, Muş, Van, Şırnak için sarı kodlu uyarı, Hakkari ve Şırnak için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı. Özellikle bu illerde ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

İSTANBUL’DA FIRTINA BEKLENİYOR

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul'da cumartesi öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde esmesinin beklendiği ifade edildi. Bu nedenle vatandaşlardan, fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

BÖLGESEL HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi: Çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay çevrelerinde yağışlı, yerel kuvvetli yağışlar olabilir.

İç Anadolu Bölgesi: Çok bulutlu, doğu kesimlerinde aralıklı yağmurlu, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Batı Karadeniz Bölgesi: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı, akşam saatlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı, kuvvetli yağışlar Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı, güneyli rüzgarlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

23 ARALIK HAVA DURUMU TAHMİNİ

23

24 ARALIK HAVA DURUMU TAHMİNİ

24

25 ARALIK HAVA DURUMU TAHMİNİ

25

26 ARALIK HAVA DURUMU TAHMİNİ

26

27 ARALIK HAVA DURUMU TAHMİNİ

27

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN