Yarın kendinizi eve kilitleyin! Etkisi 3 gün sürecek... Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu'ya dikkat

Yarın kendinizi eve kilitleyin! Etkisi 3 gün sürecek... Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu'ya dikkat

Uzman isimlerden hava olaylarına ilişkin uyarılar geliyor. Önümüzdeki gün itibariyle ülkemizde yeniden etkisini gösterecek hava olayına ilişkin tedbirlerin alınması gerektiği belirtiliyor. Türkiye'de 3 gün boyunca etkisini göstereceği söylenirken, o bölgeler işaret edildi. İşte tüm detaylar...

Türkiye'yi etkisi altına alan hava sıcaklıkları yaz mevsimi başından itibaren etkisini gösteriyor. Meteorolojik kaynaklar ve uzman isimler tarafından yapılan uyarılar kapsamında önümüzdeki gün itibariyle yeni bir hava olayı gündeme geldi. Aşırı sıcaklıkların nedeni olan sıcak hava dalgası ülkemize giriş yapacak. etkisini ise 3 gün boyunca sürdüreceği belirtiliyor.

AFRİKA'DAN YOLA ÇIKTI

Meteorolojik kaynaklar tarafından güncel bilgiler paylaşılmaya devam ediliyor. Uzman isimlerin de ortak görüşü neticesinde ilerleyen günlerde yeni bir sıcaklık yükselmesi yaşanacak.

Yaz mevsimi başından itibaren ülkemizde etkisini gösteren sıcak hava dalgalarına bir yenisi daha ekleniyor. El Nino, Eyyam-ı Bahur ve son olarak Basra sıcaklıklarının gelmesiyle peş peşe sıcaklık rekorları kırılırken bir tane daha geliyor. Afrika sıcaklıklarının musallat olduğu günlerde kuraklık tehlikesi de barındırıyor.

42d8bbfea0f17b477b896bc0e027e44c.jpg

ETKİSİ O TARİHE KADAR DEVAM EDECEK

Sosyal medya platformu üzerinden sık sık hava olaylarına dair paylaşımlarda bulunan Hava Forum'dan detaylar geldi. Önümüzdeki gün itibariyle gelmesi beklenen yeni sıcak hava dalgasının bunaltıcı olacağı vurgulanıyor. Sıcaklıkların düştüğü günlerde yeniden Türkiye'yi etkisi altına alacak olan sıcak hava dalgası ile sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor.

Afrika'dan gelen sıcak hava dalgaları salı günü (yarın) itibariyle ülkemize giriş yapacağını belirten Hava Forum paylaşımında, "29-31 Ağustos sıcaktan bunalacağız. Ama üzülmeyin, Balkanlar 1 Eylül Cuma akşamından itibaren devreye girmek için kolları sıvadı. Afrika ile Balkanlar arasında yapılan anlaşmaya göre hafta sonu Balkanlar, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu'yu ziyaret esecek. Sıcaklıklar 25-27 derecelere inecek. Ara ara yağmur da yağacak. Balkanların rezervasyonu şimdilik 2-3 günlük gözüküyor. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN