Yarın toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir... Bakan Uraloğlu açıkladı!

Yarın toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir... Bakan Uraloğlu açıkladı!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde düzenlenen etkinlikler ile büyük bir coşkuyla kutlanacak. Bu özel bayramdan önce ise milyonlarca vatandaş toplu taşıma hizmetinin ücretsiz olup olmayacağını araştırıyor. Peki, yarın toplu taşıma ücretsiz mi? O sorunun cevabı Bakan Uraloğlu’ndan geldi…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığa bağlı TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro Hattı ve İzmir'de İZBAN'ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

Bakanlığın 23 Nisan’dan dolayı tüm gerekli tedbirleri aldığını aktaran Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 4 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda Ankara ve İstanbul'da toplu ulaşım araçları ücretsiz kullanılabilecek. Dünyada örneği olmayan bir bayram olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkulu bir şekilde kutlanması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro Hattı ve İzmir'de İZBAN, ücretsiz hizmet verecek."

23-nisanda-toplu-tasima-ucretsiz-mi-001.jpg

23 NİSAN’DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

Milyonlarca İstanbullunun merak ettiği toplu taşıma kararına yanıt ise İETT’den geldi. İETT tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul’da da yarın toplu taşıma ücretsiz olacak:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ınızla ücretsiz seyahat edebilirsiniz.

Otobüs seferleri Cumartesi tarifesi ile Metrobüs seferleri hafta İçi tarifesi ile çalışacaktır.

*Adalar hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 121CS Sultanahmet-Çamlıca Tepesi hatları, 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarımızda ücretsiz uygulaması geçerli değildir."

23-nisanda-toplu-tasima-ucretsiz-mi.jpg

ANTALYA VE İZMİR'DE DE ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı otobüsler ile raylı sistem araçları da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yarın ücretsiz ulaşım hizmeti verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de yarın ücretsiz ulaşım hizmeti verecek belediyelerden. Belediye tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yıldönümünün kutlanacağı 23 Nisan günü tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İzmir’de toplu ulaşım ücretsiz sağlanacak. Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeyle 23 Nisan Salı günü; İZBAN, İZDENİZ, İZULAŞ, METRO, ESHOT, İZTAŞIT ve tramvay seferleri ücretsiz olarak yapılacak" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN