Yavaş'tan Altınok'a yanıt: Çeke ihtiyacımız yok, engellemesinler yeter

Yavaş'tan Altınok'a yanıt: Çeke ihtiyacımız yok, engellemesinler yeter

ABB Başkanı Yavaş, AK Parti'nin Ankara adayı Altınok'un başkente yapılacak hizmetler için açık çek aldığını söylemesine ilişkin, "Eğer bununla Ankara halkını tehdit edeceklerse, bunun demokraside yeri yoktur. Ankara halkı, gereken cevabı verecek. Bizim çeke ihtiyacımız yok, engellemesinler yeter" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren işletmelerin yetkilileriyle bir araya geldi.

OSB idari binasında verilen kahvaltıya katılan Yavaş, sanayicilerin taleplerini dinledi, 5 yıl boyunca belediyede yaptıkları çalışmaları ve projeleri anlattı.

YAVAŞ'TAN ALTINOK'A 'AÇIK ÇEK' YANITI

Yavaş, görüşmenin ardından binadan çıkarken gazetecilerin sorularını da yanıtladı. "Cumhur İttifakı'nın ABB Başkan adayı Turgut Altınok'un 'Cumhurbaşkanı'mız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'mız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı'mızla konuştuk, Ankara'ya ne yapabilirsek yapacağız. Çünkü onlardan açık çek aldık' ifadelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Yavaş şu yanıtladı.

1kapak-002.jpg

Yavaş, "Şu anda zaten iktidar partisinin belediye başkanı. Böyle kolay çek alınıp da kanunsuz yardım filan alınabiliyor mu, bilmiyorum ama önce Keçiören'deki kuleyi onlardan yardım alıp da tamamlamasını beklerim. Oralardan destek alıp, Keçiören'de yaşayan 50 bin yoksula, 5 bin civarında bizden yardım alan emekliye destek olmasını beklerim. Şu anda o çeki alıp, Keçiören için kullanmasında hiçbir engel yok. 'Önce onları yapsın' diye düşünüyorum.

'BİZİM ÇEKE İHTİYACIMIZ YOK, ENGELLEMESİNLER YETER'

Bunların hepsi seçime yönelik. Bunlar rahmetli Özal döneminde de yapılmış. Nasıl ters teptiği görülmüştü. İktidarın belediye ayrımı yapma hakkı yok. Çünkü bizler de vatandaşlara hiçbir ayrım yapmadan Ankara halkına hizmet ediyoruz. Eğer bununla Ankara halkını tehdit edeceklerse, bunun demokraside yeri yoktur. Ankara halkı gereken cevabı verecek. Bizim çeke ihtiyacımız yok, engellemesinler yeter" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN