Yaylaya çıkan köylünün ağzı bir karış açık kaldı! 8 kilometre uzunluğunda, 4 metre derinliğinde... Kimse gizemini çözemiyor

Yaylaya çıkan köylünün ağzı bir karış açık kaldı! 8 kilometre uzunluğunda, 4 metre derinliğinde... Kimse gizemini çözemiyor

O şehirde yaylaya çıkan neye uğradığını şaşırıyor. Tam 8 metre uzunluğunda ve 4 metre derinliğinde yer alıyor görenlerin ağzı açık kalıyor. Buranın gizemini ise kimse çözemiyor.

Kayseri Melikgazi ilçesine bağlı Sarımsaklı Mahallesi sınırlarında yer alan 8 metre uzunluğa, 4 metre derinliğe ve 7 metre genişliğe sahip olan su kanalı son zamanların en çok tartışılanları arasında yer alıyor. Hangi amaçla yapıldığı belli olmayan su kanalında otlayan hayvanlar büyük Bir tehlike ile karşı karşıya kalırken mahalle sakinleri de sel ihtimaline karşı tedirginlik yaşıyor.

BU KANALI KİM AÇTI?

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, mahalle ziyaretini gerçekleştirerek muhtar ile görüşmelerini tamamladı. Kanalım mantığını çözemediğine dile getiren Şahin, Kayseri'nin Sarımsaklı Mahallesi'nde yer alan su kanalının enteresan bir durum olduğunu belirtti. 8 kilometre uzunluğunda bir kanal açıldığını dile getiren Şahin, bu kanalın mantığının ve amacının da çözülemediğini vurguladı. 7 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde yer alan bu kanalın 8 metre uzunluğunda olduğunu dile getiren Şahin, buradan binlerce kamyon toprak çıktığını aktararak sarımsaklının dibine gelir gelmez kanalın sona erdiğini de aktardı. Kimin ne maksatla çukur açtığını bilmediklerini söyleyen Şahin, çukuru kimin açtığının da arandığını aktardı.

kayseri-gizemli-kanal.jpg

Şahin, “Bu kanalı açanın kim olduğu ve amacının ne olduğu aranıyor. Bizde bunun peşine düştük. Bakalım karşımıza ne çıkacak. Mahalle sakinleri de kanalın orada kaldığını görünce şok oluyorlar. Çünkü daha sonrası mahalle. Bir sel gelse orayı tamamen basar ve bir felaketle karşı karşıya kalabiliriz. Bunu kim yaptı? Muhtemelen bu kanal kapatılacak ve başka yerden toprak getirilecek.” dedi.

Açılan kanalın başka bir yerden getirilen kum ile kapatılacağını belirten Şahin, hiçbir hazırlık ve altyapı oluşturulmadan yapılmış bu kanalın kimseye faydası olmadığına değindi. Mera arazisini kuraklaştıracak bu kanalın büyük bir yanlış olduğunu belirten Şahin, bu kadar emeği ve harcamayı kimin karşılayacağını ve kimin cebinden çıkacağını işaret etti.

kayseri-kanal.jpg

KİMSE YANITINI BİLMİYOR

Sarımsaklı Mahallesi Muhtarı Can Öcal ise, 8 kilometrelik bir dere yatağına açıldığını söyleyerek hayvanların geçtiği köprüye kadar ulaşan bir kanal olduğuna değindi. Herhangi bir sel olması durumunda herkese zarar verecek kanal hakkında açıklamalarda bulunan Öcal, şu sözleri dile getirdi:

“Burada kanal açılmış, niye açılmış, niye burada bitmiş, kimse bilmiyor. Meramızı tam ortasından bölmüş. Hayvanlarımız ne sağa geçebiliyor ne sola. Kimin yaptığını bilmiyoruz. Soruyoruz ama kimse bunu üstlenmiyor. DSİ’ye de bu konuyla ilgili dilekçe verdim. Gelip bakıldı ama kimse karar veremedi. Hayvanlarımız da zor durumda. Bu kanala bir hayvanımız düşse ölecek. Artık hayvanları göndermeye de korkuyorlar”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN