Yaz mevsiminin yıldızı tezgaha dizildi! Karpuz hasatları başladı: Tarlada kilo fiyatını gören kapış kapış alıyor...

Yaz mevsiminin yıldızı tezgaha dizildi! Karpuz hasatları başladı: Tarlada kilo fiyatını gören kapış kapış alıyor...

Yaz mevsimlerinin en sevilen meyvelerinden birisi olan karpuz sezonu başladı. Karpuz sezonunun başlamasıyla birlikte karpuzun merkezlerinden olan Adana'da karpuz hasadı başladı. Hasadın başlamasıyla birlikte tarlada karpuzun kilosu 7 TL seviyelerinden satılıyor. Kamyonlara yüklenen karpuzlar ülkenin tüm bölgelerine gönderilmeye başladı. İşte tüm detaylar...

KARPUZ SEZONU BAŞLADI

Ülkemizde sık sık ve severek tüketilen karpuz sezonu yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tüketilmeye başlandı. Vatandaşların hasretle beklediği karpuz sezonunun başlamasıyla tarlalarda hasatlar yapılıyor. Türkiye genelinde yapılan hasatlar Türkiye'nin dört bir yanına dağıtılmaya devam ediyor.

4 milyon karpuzun yüzde 21'ini karşılayan kentte karpuz hasadı yapılırken deniz kıyısındaki Karataş ilçesinin Kapı Mahallesi'nde hasat görüntüleri paylaşıldı. Karpuz sezonunun açılmasıyla birlikte ilimizde 80 bin dekar üzerinde ekim yapıldığı açıklandı.

2023 yılı itibariyle 550 bin ton verim beklentisine dair veriler paylaşıldı. Tarlada kilosu 7 TL seviyesinden satılan karpuzun iç piyasası bir kenara Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Rusya'dan ihraç ediliyor.

watermelon-sliced-1.webp

KARPUZ HASADINDA YÜKSEK VERİM

Karpuz hasadının başlamasıyla birlikte İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin'den açıklama geldi. Hasat yapılan tarlalarda başlatılan incelemelere dair detayları paylaştı. Son 2 yılda yaşanan hava şartları ve don sebebiyle ekim aylarında düştüğü açıklanan rakamların üzerinde açıklamada bulundu.

Muhammet Tekin tarafından yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz yıllarda 110 bin dekar ekim alanımız varken bu yıl 80 bin dekar civarında ekim yapıldı." ifadeleri yer aldı. Karpuz hasadında rekoltenin iyi olduğunu vurgulayan Muhammet Tekin dönüm başı 5 - 6 ton arasında verim alındığını açıkladı.

shutterstock-1027540888-1.jpg

KARPUZ HASADINDA GEÇ KALINDI

İlerleyen dönemlerde ise karpuz verimlerinin dönüm başına 10 tona kadar yükselme beklentisini duyurdu. Karpuzların 2022 senesine göre daha verimli olduğunu açıklayan Muhammet Tekin, lezzetinin ve kalitesinin de yükseldiğini belirtti. Hasat için 15 günlük bir gecikmenin yaşandığını ifade ederek karpuzun daha olgun bir hal aldığını ifade etti.

Hasadın hızlı bir şekilde yapılmasıyla birlikte Türkiye'nin ihtiyacını Çukurova ilçesinden sağlanacağının altını çizdi. Adana'daki karpuz hasadının eylül ayına kadar devam edeceğini söyledi. Çift naylonlu seralardaki karpuzların yetiştiğini ve hasat edildiğini açıklayarak ilerleyen günlerde hasadın arış göstereceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN