Yaz sıcağı erken geliyor! Meteoroloji’den peş peşe kritik uyarı

Yaz sıcağı erken geliyor! Meteoroloji’den peş peşe kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Yayımladığı Son Hava Durumu Raporuna Göre Türkiye Sıcak Bir Haftaya Daha Merhaba Diyecek

Türkiye’nin dört bir yanını saran sıcak hava dalgasının bu hafta da devam edeceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporlarına göre, Marmara ve Ege bölgeleri için toz taşınımı uyarısı yapılırken, ülke genelinde yağış beklenmiyor.

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların devam etmesi beklenirken, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeybatısında yer yer parçalı bulutlu hava hakim olacak. Marmara ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde sabah saatlerinde pus olayı görülebileceği belirtiliyor.

img-4819.png

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden esmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den yapılan uyarılara göre; Marmara ve Ege’de görülecek olan toz taşınımı nedeniyle olumsuz şartlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

BÖLGESEL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

Marmara Bölgesi’nde az bulutlu bir hava beklenirken, sabah saatlerinde yer yer pus olayı yaşanabilir. Bölge genelinde toz taşınımı görülecek.

Ege Bölgesi de az bulutlu geçecek ve toz taşınımı yaşanacak. İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için de benzer hava koşulları öngörülüyor.

Vatandaşların, yapılan uyarıları dikkate alarak, özellikle toz taşınımı ve çığ tehlikesi konusunda tedbirli olmaları önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN