Yazı beklerken kış geri döndü! Mayıs ayında 9 il beyaza büründü

Yazı beklerken kış geri döndü! Mayıs ayında 9 il beyaza büründü

Bugün Türkiye'nin pek çok bölgesi beklenmedik bir kar yağışıyla karşılaştı. Mayıs ayının ortasında, 9 il beyaza büründü. Şiddetli kar yağışı nedeniyle birçok köye ulaşım sağlanamazken, yolda mahsur kalanlar kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yazı beklerken havaların ülke genelinde düşmesiyle beraber Mayıs ayının ortasında bazı illerde kar yağdı.

MUŞ

Muş’ta dün gece etkili olan kar yağışı yüksek kesimlerde ulaşımın aksamasına neden oldu. 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı 2 bin 600 rakımlı Çavuştepe mevkiindeki Üçevler grup köy yolunun belirli bölümleri ulaşıma kapanırken, yolda kalan araçlar ise kısa sürede kurtarıldı.

9251554.jpg

Köyden Muş’a gelmek için yola çıkan ve içerisinde 6 kişi bulunan minibüs ise kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle yolda kaldı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine il özel idaresi ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, kardan kapanan yolu iş makinesiyle açıp minibüsün yoluna devam etmesini sağladı. Yapılan çalışmalarla yol kardan temizlenerek ulaşıma açıldı.

9251555.jpg

ERZURUM

Erzurum merkezinde yaklaşık 1 haftadır aralıklarla etkili olan sağanak, Palandöken Kayak Merkezi'nde yerini kara bıraktı. Kış sezonunda çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan merkezde, yağan karla pistler beyaza büründü.

9250133.jpg

KOCAELİ

Kocaeli kent merkezinde bugün sabah saatlerinden itibaren sağanak etkili olurken, yüksek kesimlere ise kar yağdı. İstanbul'a kara yoluyla 1,5 saat uzaklıkta bulunan Kartepe bölgesinde etkili olan kar yağışı cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Kar yağışı kısa süreli etkili olurken, toprak ve yeşil zeminde beyaz örtü oluşmadı. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyrettiği Kocaeli'de yağışların bu gece itibariyle etkisini azaltması bekleniyor.

9251454.jpg

ÇANKIRI

Çankırı’da mayıs ayında etkili olan kar yağışı yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Çankırı’nın Eldivan, Kurşunlu, Atkaracalar ve Çerkeş ilçelerinde akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kar yağışı ile ilçelerin yüksek kesimleri beyaza büründü. Kar yağışı ara ara yüksek kesimlerde etkisini sürdürdü.

9253534.jpg

KASTAMONU

Kastamonu’da akşam saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Mayıs ayında yağan karı vatandaşlar cep telefonları ile görüntüledi. Akşam saatlerinde bastıran kar yağışı Ilgaz Dağı’nın yanı sıra Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerini il merkezine bağlayan Yaralıgöz ve Oyrak geçitlerinde de etkili oldu.

9253415.jpg

Daday, Küre, İnebolu, İhsangazi ve Ağlı ilçelerinin yüksek kesimleri de kar yağışı ile beyaza bürünürken, kentin yüksek kesimlerinde kar ile birlikte sis etkili oluyor.

9253414.jpg

BOLU, DÜZCE, SAKARYA VE KARABÜK

Bolu, Düzce, Sakarya ve Karabük'ün yüksek kesimlerine kar yağdı. Bolu'da Köroğlu Dağı'nın 2200 metrelik zirvesindeki Kartalkaya ile Aladağ, Sarıalan ve Yedigöller bölgesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yerini kar yağışına bıraktı. Yağışın aralıklarla etkili olduğu bölgede bazı alanlar beyaz örtüyle kaplandı.

9253661.jpg

Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki 1830 rakımlı Kardüz Yaylası'nda da mayıs ayının ortasında kar yağışı etkili oldu. İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki yaylada yeşil alanlar ile ağaçlar kar altında kaldı.

9252191.jpg

Kar yağışı, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki 1725 metre rakımlı Dikmen Yaylası'na da hakim oldu. Yağışın ardından yoğun sis tabakası oluştu.

9251956.jpg

Karabük'te de 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi'nde sabah başlayan sağanak yerini kara bıraktı. Hava sıcaklığının en yüksek 11, en düşük sıfırın altında 2 derece ölçüldüğü merkezde yağışın aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

9253366.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN