Yazın serinlemek isteyen oraya koşuyor! Sivas ve Erzurum'a çok yakın: Manzarasıyla mest ediyor

Yazın serinlemek isteyen oraya koşuyor! Sivas ve Erzurum'a çok yakın: Manzarasıyla mest ediyor

Manzarasıyla mest eden güzelliklerden biri o ilimizde! Yazın serinlemek isteyenlerin kaçış noktası! Sivas ve Erzurum'a çok yakın. Oradakiler deniz aramıyor...

Munzur Dağı'nın eteklerinde yer alan Kalecik köyündeki Girlevik Şelalesi, doğanın eşsiz güzelliklerinden biri olarak ziyaretçilerini büyülüyor. 9 kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan ve 40 metre yüksekten dökülen bu şelale, özellikle bahar aylarında dağlardaki karın erimesi ve yağışların etkisiyle coşkun bir şekilde akıyor.

DOĞAL GÜZELLİKLERİN BULUŞMA NOKTASI

Erzincan kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Girlevik Şelalesi, yemyeşil doğası ve serin havasıyla doğa severler için mükemmel bir kaçış noktası. 21 Ekim 2021 tarihinde "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescillenen şelale, dört mevsim sunduğu farklı güzelliklerle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Erzincan'da baharda debisi artan Girlevik Şelalesi ziyaretçilerini ağırlıyor

HER MEVSİM AYRI BİR GÜZELLİK

Girlevik Şelalesi, ziyaretçilerine her mevsim farklı bir görsel şölen sunuyor. Bahar aylarında kar sularının erimesiyle etrafı yeşillenen şelale, adeta bir doğa harikası haline geliyor. Yaz aylarında ise serin havasıyla şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Kış aylarında donan şelale, benzersiz bir manzara sunarak fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmezi haline geliyor.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN GÖZDESİ

Girlevik Şelalesi, doğal oluşumu ve eşsiz manzarasıyla sadece yurt içinden değil, yurt dışından da birçok ziyaretçinin ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler, burada piknik yapmanın, yürüyüşlerin ve doğa ile iç içe vakit geçirmenin keyfini çıkarıyor. Erzincanlı bir vatandaş olan Gürkan Gürer, şelalenin her mevsim ayrı bir güzellik sunduğunu belirterek, "Girlevik Şelalesi’nin oluşumunun tamamen doğal olması, yurt içinden ve özellikle yurt dışından insanların ilgisini çekiyor. Öyle güzel bir cazibe noktasındayız. Ben Erzincanlı bir vatandaş olarak sıklıkla buraya geliyorum. Burada yemek yiyebiliyoruz, piknik yapabiliyoruz. Şehir içinden ve dışından hatta yurt dışından gelen insanlara burayı gelip görmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN