Yeni Evlenecekler Bir Daha Düşünsün! Düğün Masraflarını Görünce Gözleriniz Yerinden Çıkacak

Yeni Evlenecekler Bir Daha Düşünsün! Düğün Masraflarını Görünce Gözleriniz Yerinden Çıkacak

Yakın zamanda evlenmeye karar verdiniz ve evlilik öncesi masrafların ne kadar tutacağını merak ediyorsanız bu haberimizi gözden geçirmenizi öneriyoruz. Günümüzde beyaz eşyadan mobilyaya yaşanan fiyat artışları sebebiyle yeni evlenecek çiftleri bir hayli düşündürüyor. Peki son bir yılda düğün masrafları ne kadar arttı? Düğün masrafları ne kadar oldu? Gibi sorularınızın cevaplarını ince ayrıntılarıyla paylaşıyoruz.

Ülkemizde yaşanan artan kur ve enflasyon, yeni evlenecek çiftleride fazlasıyla etkiledi. Ham madde fiyatlarının artması ve enflasyonun oldukça yükselmesi ürünlerin fiyatlarında kritik zamlara neden oldu. Düğün, nişan organizasyonları ve gelinlik gibi harcamaların dışında tek başına ev kurmanın toplam maliyetinde ki ciddi derecede artışı ortaya çıkarıyor.

MOBİLYA VE BEYAZ EŞYA CEP YAKIYOR

Artan enflasyon ve kur nedeniyle ülke genelinde ortalama fiyatlara bakacak olursak, yemek odası takımı son bir yıl içerisinde yüzde 59,5 zam gelmesiyle yaklaşık 12 bin TL'ye yükselmiş durumda. Oturma odası takımı ise 1 yıl içerisinde yüzde 68,6 zam ile 13 bin TL civarın bir artış gösterdi.

Beyaz eşya fiyatlarını ele alıcak olursak, çamaşır makinesi fiyatlarında ise 1 yıl içersinde yüzde 85,2 zam gelmesiyle 6 bin 529 TL'yi aştığı öne çıkıyor. Listenin tepelerinde yer alan buzdolabı fiyatları ise yüzde 105,3 artışla 9 bin lirayı aşarken geçen yıl 4 bin civarında olan buzdolabı fiyatı bu yıl 9 bin lira olarak karşımıza çıkıyor.

Elektrikli ev aletlerine gelecek olursak, 1 yılda yüzde 95 zamlanan fiyatları 1000 liraya dayanan fırın fiyatları, yüzde 115 zam gelmesiyle 4 bin 400 lirayı geçmiş durumda.

haber-ici-evlilik.jpg

YEMEKLİ DÜĞÜNLER HAYALMİ OLUYOR?

Öte yandan düğün salonu, damatlık, gelinlik, kuaför gibi bir çok durum enflasyon artışı sebebiyle 2 katına çıkmış olarak görünüyor. 2022'den sonra standart büyüklüğe sahip bir düğün salonu yemeksiz olarak 15 ila 17 bin TL civarında gezerken kokteyl konseptli, ördövr tabaklı düğün yapmanın maliyeti 20 bin TL'den başlayıp 30 bin liraya kadar uzanıyor.

Yapılan araştırmalara göre yemekli düğünler için kişi başı verilen fiyatlar en az 100 ila 150 TL civarında. Fakat yemekli olarak bir organizasyon ayarlandığında salon davetli sayısı çoğu zaman 400 kişi olacak şekilde tutulduğu belirtiliyor. Buna bağlı ödenecek fiyatların ise en az 40 bin TL'den aşşağı olmadığını gözler önüne seriyor.

BİR ZAMANLAR 50 BİN TL HESAPLANIYORDU

Diğer yandan 2017 tarihine bakacak olursak, züccaciye, ev tekstili ve beyaz eşya alışverişleri ile düğün organizasyonu için harcanılan masrafın toplam maliyeti ortalama 50 bin TL civarındaydı. Mobilya alışverişi 10 bin TL - 25 bin TL arasında tutarken, beyaz eşya alışverişi 3 bin ila 10 bin TL arasında geziyorduç.

2017 yılında 50 bin TL olan evlilik maliyeti 2018 yılında 70 bin TL'ye yükselirken, 2019’da 90 bin TL'yi aşmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN