Yeni kabinede 3 bakan olmayacak! Affını istediler: O bakanların kim olduğu merak konusu oldu!

Yeni kabinede 3 bakan olmayacak! Affını istediler: O bakanların kim olduğu merak konusu oldu!

Türkiye, 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken, milletvekili adayları da merak konusu oldu. Özellikle AK Parti cephesinden ise bazı bakanların aday olarak gösterileceği belirtildi. 3 isimin ise adaylık konusunda affını istediği iddia edildi 3 bakanın ise seçim bölgelerinin belirlendiği iddia edildi. İşte Sözcü Yazarı Yazar Aytunç Erkin aktardığı kulis bilgisi...

Seçim arefesine gire Türkiye'de aday adayları da yavaş yavaş açıklanmaya başlandı. Ortak lise ve tek liste konusu gündemden düşmezken, AK Parti cephesinde ise bazı bakanlar için milletvekili yolu açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinede bulunan 17 bakanın bazı illerde milletvekili olacağını açıklamıştı. Bazı bakanların karara sıcak bakmadığı iddia edilirken 3 bakanın ise hangi illerden aday gösterileceği konusunda Yazar Aytunç Erkin, çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

erdogan.jpg

BAKANLARA MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI YOLU

Seçim çalışmaları son sürat deva ederken, adaylar da merak konusu olmaya başladı. Çok sayıda başvuru alan partiler komisyonla milletvekili adaylarını seçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise NTV-Star ortak yayınında kabinede bulunan 17 bakanın milletvekili adayı olacağını açıklamıştı. İçlerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da yer alıyor.

BAZI İSİMLER SICAK BAKMADI! AFFINI İSTEDİ İDDİASI

AK Parti kadrolarını yenileme ve gençleştirmeye çalıştığını ifade eden Erdoğan, 17 bakan kararını neden aldığı da merak edildi. Bakanlar arasında Fahrettin Koca, Süleyman Soylu ve Mehmet Nuri Ersoy affını istedi iddia edildi.

buri.jpg

O 3 BAKANIN SEÇİM BÖLGESİ BELLİ OLDU MU?

Sözcü yazarı Aytunç Erkin konuya dair çarpıcı bir yazı yayınladı. Erkin, Erdoğan'ın affını isteyenlere sıcak bakmadığını ve bazı illerde yoklama yaptırdığını yazdı.

soylu.jpg

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un İzmir'den aday gösterileceğinde karar kılındığını yazdı.

hulusi-akar.jpg

Soylu'nun Samsun'da Hulusi Akar'ın ise Hatay'dan aday gösterileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN