Yeni muhtardan ilk icraat: 'Cenaze evine yemek götürülür' diyerek taziye yemeğini kaldırdı

Yeni muhtardan ilk icraat: 'Cenaze evine yemek götürülür' diyerek taziye yemeğini kaldırdı

Hatay'ın İskenderun ilçesinin Sarıseki Mahallesi muhtarı seçilen Özcan Kaya, "Cenaze evinde yemek yenmez, yemek götürülür" düşüncesiyle ilk icraat olarak taziye yemeğini kaldırdı. Kararı mahallenin dört bir yanına astığı afişlerle duyuran muhtara mahalleliden tam destek geldi.

31 Mart yerel seçimlerinde Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı 7 bin nüfuslu Sarıseki Mahallesi'nin muhtarı, 58 yaşındaki Özcan Kaya seçildi. En yakın rakibiyle arasında 97 oy farkı olan Kaya, zaman kaybetmeden icraatlarına başladı.

9045005.jpg

Muhtar Özcan Kaya, ilk icraat olarak cenaze evindeki taziye yemeklerini kaldırdı. "Cenaze evinde yemek yenmez, yemek götürülür" düşüncesiyle aldığı kararı, mahallenin dört bir yanına astığı afişlerle duyurdu. Yeni muhtarın ilk icraatı mahalleliden tam not aldı.

9045006.jpg

'YEMEK MASRAFI İLE ÖĞRENCİLERE BURS VERİLEBİLİR'

Cenaze evindeki verilen yemeğin masrafının bir öğrenciye burs olarak verilebileceğini dile getiren Kaya, "Toplumun reflekslerini böyle harekete geçirmek istedim. Çünkü burada ekonomik ve sosyal olarak toplumun sıkıntıları var. Dolayısıyla da her cenaze evinde, klasik ve moda olmuş gibi yemek programları yapılıyor. Örneğin bir yemek programlarında, inanılmaz derecede halka çok büyük külfet oluyor. Ben bunu ortadan kaldırmak için bu şekil pankartları astım. Eğer illaki bir yere yemek verecekseniz, bunun ekonomik boyutunu düşünün. Ekonomik kısmı üniversiteli öğrencilerimize burs olarak da aktarabilirsiniz gibisinden topluma açıklama yaptım." ifadelerini kullandı.

9045004.jpg

'MUHTARI TAKDİR EDİYORUM'

Sarıseki Mahallesinde yaşayan 50 yaşındaki Bestami Çelik, muhtarın ilk icraatından memnun olduğunu ifade ederek, "Seçilen muhtarı takdir ediyorum. Tebrik ediyoruz olması gereken buydu. 3 tane pankart asıldı, çok güzel oldu. Cenazelerde yemek yenmez gerçekten yemek götürülür. Çünkü orası bir cenaze evi, eğlence yeri değil. Muhtarımız da böyle bir pankart astı ve Sarısekililerin de buna uyacağını biliyoruz. Vatandaşların uymasını temenni ediyoruz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN