Yeni yılda 9 gün tatil! Çalışanlar şimdiden planlarını yapsın: 2024 resmi tatil takvimi ortaya çıktı

Yeni yılda 9 gün tatil! Çalışanlar şimdiden planlarını yapsın: 2024 resmi tatil takvimi ortaya çıktı

Yeni yılın gelmesiyle birlikte milyonların en çok merak ettiği resmi tatil günleri de gündeme gelmeye başladı. Herkse 2024 resmi tatillerini araştırırken, yeni yılda 9 gün tatil olması ihtimali ise herkesi heyecanlandırdı. İşte 2024 resmi tatil günlerindeki o detay…

2024 yılı resmi tatil takvimi açıklanırken, yılın ilk resmi tatili 1 Ocak Pazartesi gününe denk geliyor. Aynı zamanda çalışanlar, Ramazan Bayramı’nda arife gününden 1 gün önce olan 8 Nisan Pazartesi’nin de idari izin günü sayılması durumunda 9 gün tatil yapmış olacak.

Başta çalışanlar olacak şekilde herkesin yakından araştırdığı resmi tatil takvimi 1 Ocak Pazartesi gününde başlıyor. Yılbaşından sonraki ilk resmi tatil ise Nisan ayında idrak edilecek Ramazan Bayramı’yla devam edecek.

2024-resmi-tatil-gunleri-1.jpg

ÇALIŞANLARA 2024’TE 9 GÜN TATİL DETAYI

2024 yılı Ramazan Bayramı’nda 9 gün tatil olması detayı oldukça dikkat çekici. Bu doğrultuda bayramın arife günü olan 9 Nisan Salı günü yarım gün mesai yapılacak. Bayramdan dolayı 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma günleri tatil olurken, ardından hafta sonuna denk gelen 13 ve 14 Nisan günleri de tatile eklenecek.

Ramazan Bayramı’nın arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi’yle yarım gün mesai yapılan arife günü de idari izin olarak kabul edilirse çalışanların bayram izni 6 Nisan Cumartesi başlayıp 14 Nisan Pazar günü son bulmuş olacak. Bu durumda da Ramazan Bayramı kapsamında 9 gün tatil yapılmış olacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN