Yeniden Refah Partisi, AK Parti'yle ittifak kuracak mı?

Yeniden Refah Partisi, AK Parti'yle ittifak kuracak mı?

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir büyükşehir istediği iddialarına partinin sözcüsü Suat Kılıç yanıt verdi. Erdoğan ile görüşme sonrası bir heyet oluşturulmasına karar verildiğini ve muhtemelen haftaya bu görüşmelerin yapılacağını belirten Kılıç, “Somut taleplerini ilettiklerinde, biz de somut cevabımızı vermiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs ayında gerçekleştirilen genel seçimlerde Cumhur İttifakı bünyesinde olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile hafta içinde görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Erdoğan’ın özellikle İstanbul’da seçim işbirliğinin önemine dikkat çekip, Erbakan'dan destek istediği ancak Erbakan’ın net yanıt vermediği ve öneriyi partisinin yetkili kurullarına götürme kararı aldığı belirtildi.

'BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ ÖNERİLDİ' İDDİASI

Görüşmeye ilişkin Erbakan’ın Erdoğan'dan İstanbul’da güçlü oldukları bir ilçe ile Konya, Bursa veya Malatya gibi bir büyükşehirde kendi adaylarının desteklenmesini istediği iddiaları kulislerde konuşuldu. Erdoğan’ın ise görüşmede sadece “belediye meclis üyeliği önerdiği” iddiaları da dile getirildi.

BBC Türkçe’ye konuşan Yeniden Refah Sözcüsü Suat Kılıç, Erbakan’ın görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamaları anımsatarak, “Bu iddiaların kaynağı biz değiliz. Görüşmede, iller bazında herhangi bir adlandırma yapmadık, il başlı bir görüşme söz konusu olmadı” dedi.

Erdoğan’la görüşme sonrası görüşme heyeti oluşturulması kararlaştırıldığını ve muhtemelen haftaya bu görüşmelerin yapılacağını kaydeden Kılıç, “AK Parti bir heyet oluşturacak. Somut taleplerini ilettiklerinde, biz de somut cevabımızı vermiş olacağız” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN