Yeniden Refah Partisi'nde istifa depremi: Fırıldak olmaya gerek yok

Yeniden Refah Partisi'nde istifa depremi: Fırıldak olmaya gerek yok

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na desteğini açıklamasının ardından istifa depremi yaşandı. Partinin Samsun İl Başkanı ile birlikte toplam 25 kişi partiden istifa etti. Başkan Salih Şahin, Erbakan'ın her iki kararı alırken de yanlış yönlendirildiğini belirterek "Bir saniyesine hükmedemediğimiz bir dünya için fırıldak olmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

14 Mayıs seçimlerinde önce Fatih Erbakan'ı aday olarak gösteren Yeniden Refah Partisi ardından Cumhur İttifakı'na desteğini açıklamıştı. Söz konusu karar partide tartışmalara yol açarken istifa depremi yaşandı. Partinin Samsun İl Başkanı ile yönetim kurulu üyelerinin de içinde bulunduğu 25 kişi toplu istifa etti.

İstifayı sosyal medya hesabından duyuran Samsun İl Başkanı Salih Şahin, "Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu başkanımızın sözüyle bir saniyesine hükmedemediğimiz bir dünya için fırıldak olmaya gerek yok. Onurumuzla, doğrularımızla yüzde 7’ye çok yakınken yalanla dolanla olmayacak bir meçhule gidemeyiz, gitmeyeceğiz. Tüm Samsun’lu hemşerilerime ve bizi seven bizim için buraya gelen emek veren imza veren yanımızda olan dostlarımıza duyulur. Hakkınızı helal edin" ifadelerini kullandı.

'PARTİ MİLLİ GÖRÜŞ DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞTI'

Açıklamada, 3 yıldır partisinin İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Şahin, ittifak sürecinin heves ve heyecanlarını kaçırdığını belirtti.

Genel Başkan Erbakan'ın her iki kararı alırken yanlış yönlendirildiğini vurgulayan Salih Şahin, partinin Milli Görüş değerlerinden uzaklaştığını ve istifa talebinde bulunduğunu ancak kabul edilmediğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN