Yeniden Refah Partisi'ne Elazığ'da miting engeli

Yeniden Refah Partisi'ne Elazığ'da miting engeli

Elazığ'da Yeniden Refah Partisi'nin düzenlemeyi planladığı miting, valilik tarafından "miting alanı olmadığı" gerekçesiyle engellendi. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da miting yaptığı Cumhuriyet Meydanı'nın Yeniden Refah'a verilmemesi şaşkınlık yarattı.

Yeniden Refah Partisi'nin Elazığ'da düzenlemeyi planladığı miting, valilik tarafından Cumhuriyet Meydanı'nın "miting alanı olmadığı" gerekçesiyle engellendi. Bu durum parti tarafından yapılan resmi başvurunun valilik tarafından reddedilmesiyle sonuçlandı. Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş yaptığı açıklamada engellemeyi halkın iradesine saygısızlık olarak nitelendirdi.

basliksiz-3v.jpg
Erhun Karakuş

'DEVLET TARAFSIZLIĞINI YİTİRMEMELİ'

Karakuş, daha önce AK Parti'nin aynı meydanda siyasi miting düzenlemiş olmasına atıfta bulunarak, Yeniden Refah Partisi'nin de aynı yer için başvuruda bulunmasının doğal bir talep olduğunu ifade etti. Bu durumun devletin eşitlik ve adalet ilkelerine gölge düşürdüğünü belirten Karakuş, devletin vatandaşlarına ve siyasi partilere eşit ve adil davranma zorunluluğuna dikkat çekti. Ayrıca, alınan kararın halkın devlete ve kurumlara olan inancını sarsabileceği ve devletin tarafsızlığını yitirmemesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

basliksiz-4b.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ mitingi

Elazığ Belediye Başkan adayı Faruk Septioğlu yapılan bu engellemeyi, Genel Başkan Fatih Erbakan ve Elazığ halkının iradesine yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN