Yerden tek tek toplanıyor, tonlarca satılıyor! En iyisi Uludağ’dan çıkıyor! Hekimlerin bir numaralı ilacı, kilosu 30 TL

Yerden tek tek toplanıyor, tonlarca satılıyor! En iyisi Uludağ’dan çıkıyor! Hekimlerin bir numaralı ilacı, kilosu 30 TL

Bursa'nın sevilen lezzetleri arasında yer alan o üründe hasat süreci başladı. Ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişiyor büyük küçük sepetine alan soluğu ormanda alıyor. En iyisi Uludağ'ın eteklerinden toplanıyor hekimler ilaç diye öneriyor. Pazar tezgahlarında ise kilosu 30 TL'den satılıyor.

Bursa'da Uludağ'ın eteklerinde ormanlık alanlarda yetişen ve yöresel adıyla melki olarak bilinen kanlıca mantarları vatandaşların gelir kapısı oluyor. C vitamini açısından oldukça zengin olan Kanlıca mantarları tek tek toplanıyor tonlarcası satılıyor. Tam bir C vitamini deposu olan Kanlıca mantarının kilosu ise 30 TL'den alıcı buluyor. Türkiye'nin en lezzetli mantarları arasında yer alan Kanlıca mantarında Bereketli bir sezon yaşandığı belirtiliyor. İHA'da yer alan açıklamalar doğrultusunda köylülerin dağdan topladığı kanlıca mantarlarına İstanbul'dan gelen tüccarların kilosunu 30 TL'den aldığı belirtildi.

KANLICA MANTARI FAYDALARI NELERDİR?

Lezzetli olduğu kadar besleyici bir mantar türü olarak karşımıza çıkan kanlıca mantarı, protein, lif, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. B vitamini, C vitamini ve potasyum açısından son derece zengin olan Kanlıca mantarı çoğunlukla kızartılarak ya da ızgara olarak tüketilmektedir. Çorba, mantı, salata gibi çeşitli yemeklerle de kullanılabilen kanlıca mantarının faydaları şu şekildedir:

kanlica-mantari-toplamak.jpg

Antioksidan özelliklere sahiptir: Vücutta bulunan zararlı serbest radikalleri temizleyen kanlıca mantarı yüksek oranda antioksidan içerir.

kanlica-mantari.jpg

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir: İçerisinde bağışıklık sistemini güçlendirebilecek vitamin ve mineralleri bulunduruyor.

Kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir: Kanlıca mantarı içerisinde kanser riskini azaltmaya yardımcı bileşiklerde bulunmaktadır.

bursa-knalica-mantari.jpg

Kanlıca mantarının yan etkileri şunlardır:

  • Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir,
  • Hamile ve emziren kadınlarda tüketimi önerilmemektedir,
  • İlaç kullanan kişiler, Kanlıca mantarı tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdırlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN