Yerlikaya seçim meydanına indi

Yerlikaya seçim meydanına indi

İktidar, İstanbul’da muhalefete karşı kazanmak için devlet imkanlarını seferber etti. AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı için esnaf ziyaretinde bulunup oy isteyen İçişleri Bakanı Yerlikaya, bu kez Silivri’de sahaya çıktı. İlçede esnaf ziyaretinde bulup bunu kendi kişisel sosyal medya hesabından paylaşan Yerlikaya, Murat Kurum için de oy istedi. Yerlikaya’ya ‘’İçişleri Bakanı, Kurum için oy topluyor, sandık güvenliğiyle ilgili şüphe doğarsa bunu nasıl açıklayacak?’’ tepkisi yükseldi.

İstanbul’da 31 mart yarışı son 9 güne girerken iktidar, tüm imkanları seferber etti. İBB Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu daha önce iktidarın adayı Murat Kurum’a destek olması için kentte 17 bakanı görevlendirdiğini söylemiş ‘’Burada ne işleri var?’’ tepkisi göstermişti. İstanbul’da sahaya çıkan bakanlar Kurum için çalışma yürütürken, iktidarın ilçe belediye başkanları için de oy istemeyi ihmal etmiyor.

Geçtiğimiz hafta perşembe günü İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Beyoğlu’nda seçim çalışması için sahaya çıkmış, AK Parti adayı Haydar Ali Yıldız için oy istemişti. Bir gün sonra cuma ise tarafsızlığını koruması beklenen İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da AK Parti’nin Beyoğlu adayı Yıldız’la birlikte sahaya inmişti. Aktaş ile Yıldız’ın esnaf ziyareti görüntüleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün resmi X hesabından da paylaşılmıştı. Görüntülere ‘CHP adayının yanında da durur musunuz?’ eleştirileri yöneltilmişti.

SİLİVRİ’DE KURUM’A OY İSTEDİ

Aradan bir hafta geçmeden Bakan Yerlikaya bir kez daha AK Parti adayları için seçim sahasına indi. Silivri’de seçim çalışmasına katılan ve esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Yerlikaya, iktidar adayı Volkan Yılmaz için oy istedi. Yaptığı esnaf ziyaretlerine ait görüntüleri de sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı: ‘’İstanbul’umuzun incisi Silivri’de kıymetli esnaf kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla, büyüklerimizle, gençlerimizle bir araya geldik, hatıra fotoğrafları çektirdik. Yıldızı her geçen gün parlayan Silivri’mizin Belediye Başkanı ve 31 Mart’ta Cumhur İttifakımızın Belediye Başkan adayı Volkan Yılmaz kardeşimizle birlikle ilçemizin sokaklarını, caddelerini gezdik.’’ Kurum ayrıca AK Parti İstanbul Büyükşehir Beldiye Başkan adayı Murat Kurum için de oy istemeyi ihmal etmedi.

YERLİKAYA: KURUM’U SEÇİYOR MUYUZ?

Yerlikaya iki hafta önce de Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi’nde yaptırılan ‘Manzaram Eyüpsultan Seyir Terası’ açılışına katılmıştı. 31 Mart seçimlerinde iktidarın Eyüpsultan adayı Deniz Köken ve İBB adayı Murat Kurum’a destek isteyen Yerlikaya “31 Mart akşamı inşallah ilçede ilk sayımda Deniz Köken Başkanımız hemen akabinde büyükşehir eminliğine Murat Kurum Başkanımızı iftiharla seçiyor muyuz? Artık seçime 30 gün kaldı. 91 eser çok önemli. Ben buna yüzde 10 diyorum” şeklinde konuşmuştu. Yerlikaya ve Belediye Başkanı Deniz Köken ile beraberindeki heyet daha sonra Rami Yürüyüş Yolundaki esnafları ve vatandaşları ziyaret etmişti.

SANDIK GÜVENLİĞİNİ NASIL AÇIKLAYACAK?

Yerlikaya’nın paylaşımlarına tepki yükseldi. Bakan Yerlikaya’nın sandık güvenliğini sağlayacak en yetkili kişi olduğu belirtilen paylaşımlarda herhangi bir sorun çıkması durumunda nasıl bir açıklama yapacağı dile getirildi. Pay’laşımlarda ’İçişleri Bakanı, Murat Kurum için oy topluyor, sandık güvenliğiyle ilgili şüphe doğarsa bunu nasıl açıklayacak?’’ ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN