Yılanları mıknatıs gibi çeken 4 eşya! Bahçenizde varsa hemen atın

Yılanları mıknatıs gibi çeken 4 eşya! Bahçenizde varsa hemen atın

Sıcak aylarda ortaya çıkan yılanlar bazılarımız için kabusa dönebiliyor. Peki yılanların evinize ya da bahçenize girmesinin nedeni ne? Eğer bahçenizde bu 4 eşya ya da unsur varda hemen atın. Yılanları mıknatıs gibi çekiyor.

Bahçeniz, göz alıcı bitkileri, çalıları ve dekoratif öğeleriyle huzurun ve doğanın keyfini çıkardığınız özel bir alan olabilir. Ancak, bazı öğeler yılanları da çekerek, bu huzurlu alanınızı onlar için cazip bir yaşam alanına dönüştürebilir.

img-3705.jpeg

İşte bahçenizde bulundurduğunuzda yılanları davet edebilecek bazı eşyalar ve bu durumdan kaçınmanın yolları:

ODUN YIĞINLARI

Kış hazırlığı için bahçenin bir köşesine yığdığınız odunlar, yılanlar için mükemmel bir saklanma yeridir. Odun yığınları, karanlık ve boşluklu yapısıyla yılanların gizlenmesine olanak tanır. Eğer odunları muhafaza etmek istiyorsanız, bunları kapalı bir alanda veya yerden yüksek bir konumda saklamayı tercih edin.

BAHÇE HORTUMLARI

Çiçeklerinizin ve çiminizin canlı kalması için vazgeçilmez olan bahçe hortumları, ne yazık ki yılanları da çekebilir. Hortumun içi yılanlar için ideal bir gizlenme yeri olabilirken, hortumdan sızan su da onları cezbedebilir. Hortumları kullanımdan sonra yerden yüksek bir yere asarak ve sızıntı yapmamasına özen göstererek bu riski azaltabilirsiniz.

TAŞ DUVARLAR

Taş duvarlar, serinlemek ve saklanmak için yılanlar tarafından tercih edilir. Duvarların delikli ve boşluklu yapısı, yılanların kolayca sığınabileceği alanlar sunar. Bu nedenle, taş duvarlarınız varsa, bu boşluklara ekstra dikkat etmeniz gerekmektedir.

YÜKSELTİLMİŞ SUNDURMALAR

Evinize eklediğiniz yükseltilmiş sundurmalar, altlarındaki boşluklar nedeniyle yılanlar için cazip hale gelebilir. Nemli ve karanlık olan bu alanlar, yılanlar için mükemmel bir barınak ve avlanma alanı sunar. Sundurmaların altındaki bu tür boşlukları kapatarak, yılanların girişini engelleyebilirsiniz.

Bahçenizi yılanlardan korumak için bu önerilere dikkat ederek, hem kendinizin hem de sevdiklerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN