Yiyenler hastanelik oldu! Yüz binlerce salatalık piyasadan toplanıyor: Hepsi zehirli çıktı

Yiyenler hastanelik oldu! Yüz binlerce salatalık piyasadan toplanıyor: Hepsi zehirli çıktı

Yiyen yüzlerce vatandaş hastanelik oldu! Yüz binlerce salatalık apar topar piyasadan toplanıyor: Hepsi zehirli çıktı...

ABD, kuş gribi salgınının ardından şimdi de salatalıklardan kaynaklanan salmonella vakalarıyla mücadele ediyor. 100.000 salatalığın acil geri çağrılmasıyla tüketiciler paniğe kapılarak evlerindeki salatalıkları imha etmeye başladı.

450 KİŞİ ETKİLENDİ

2024 yılının başlarında, ABD'nin 31 eyaletinde salatalık tüketimi nedeniyle salmonella kaynaklı gıda zehirlenmesi vakaları görüldü. Yaklaşık 450 kişinin hastalandığı bu salgında, 125 kişi hastaneye kaldırıldı. Gıda zehirlenmesine neden olan salmonella bakterisinin, genellikle arıtılmamış kanal suyundan kaynaklandığı belirtildi.

salmonella.webp

YETKİLİLER UYARDI

Bölgedeki yetkililer, yüz binlerce salatalığın geri çağrıldığını ve imha edildiğini açıkladı. Tüketicilerin dikkatli olmaları ve belirtilen partilere ait salatalıkları kesinlikle tüketmemeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundular. Sağlık yetkilileri, salmonella belirtileri gösteren kişilerin hemen sağlık kuruluşlarına başvurmalarını önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN