YKS adaylarına ABB'den tam destek! O şartı sağlayanlar sınav ücreti ödemeyecek... İşte güncel TYT - AYT - YDT sınav ücretleri...

YKS adaylarına ABB'den tam destek! O şartı sağlayanlar sınav ücreti ödemeyecek... İşte güncel TYT - AYT - YDT sınav ücretleri...

Yeni yılda üniversite adaylarının beklediği an geldi. YKS başvuru ekranlarının açılmasıyla güncel ücretler merak konusu oldu. Bugün itibariyle duyurulan güncel TYT-AYT-YDS ücretlerinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden müjdeli haber geldi. İşte güncel sınav ücretleri...

BURAK ÖZTOPRAK

YKS adayları bugün itibariyle başvurularını yapabiliyor. Başvuru ekranlarının açılmasıyla beraber, YKS sınav ücretleri de belirlendi. Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, YKS adaylarına müjdeyi verdi.

YKS SINAV BAŞVURULARI BAŞLADI

Üniversite adaylarının beklediği an geldi. Şubat ayının ilk gününde YKS başvuruları açıldı. Hayallerindeki üniversiteye girmek isteyenler bu kapsamda bir adım daha atıyor. 2024 yılı için YKS tarihi 8 - 9 Haziran olarak belirlenirken, TYT - AYT -YDT başvuruları ÖSYM üzerinden yapılıyor.

yks-sonuclari-ne-zaman-aciklanir-2021-yks-tercihleri-ne-zaman.jpg

AYT-TYD-YDS GÜNCEL SINAV ÜCRETİ

YKS başvuruları 1 Şubat tarihinde başlarken 26 Şubat tarihinde sona erecek. Geç başvurular için ise 5 Mart tarihinde başlayan başvurular 7 Mart tarihinde son bulacak. Adaylar başvuru işlemlerini yaptıktan sonra sınav ücretlerini ödeyerek başvuruları tamamlayabilecek.

2024 yılında başvuru ücretleri 115 TL'den 295 TL'ye yükseldi. Adaylar her oturum için 295 TL ödeme yapacak. İki oturuma katılan adaylar 590, üç oturuma katılan adaylar ise 885 TL ödeme yapması gerekecek.

1566953492006.jpg

SINAV ÜCRETLERİNİ ABB ÖDÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, YKS'ye girecek üniversite adaylarına müjdeyi verdi. 115 TL'den 295 TL'ye yükselen oturum ücretlerini karşılayacağını paylaştı. Mansur Yavaş açıklamasında, "Sosyal destek alan ailelerin 25 yaşını doldurmamış çocuklarının YKS ücretlerini bu yıl da karşılıyoruz." sözlerini kullandı. Oturum ücretinin karşılanması için sosyal destek almanız şart.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN