Yol kenarında bedava aktarda 290 TL! Görür görmez hemen poşetlere doldurun: Öksürüğü şıp diye kesiyor

Yol kenarında bedava aktarda 290 TL! Görür görmez hemen poşetlere doldurun: Öksürüğü şıp diye kesiyor

Yol kenarında görenler araçları durdurun poşet poşet topluyor. Doğada yer alan bin bir çeşit faydası bulunan o bitkiyi yol kenarında bedavaya almayan aktarda tonla para ödüyor. Geçmeyen öksürüğünüzü bile şıp diye kesiyor. İşte öksürüğü anında kesen o bitki…

Doğanın insanlığa sunduğu binbir çeşit fayda geçmişten günümüze kadar kullanılmaya devam ediyor. Sağlıktan güzelliğe kadar pek çok farklı alanda kullanılan bitkiler kocakarı ilacı olarak bilinse bile günümüzdeki geçerliliğini koruyor. Halk arasında farklı isimlerde bilinen hatmi çiçeğinin özellikle öksürük üzerindeki etkisi dilden dile dolanıyor. Yaz aylarında yol kenarlarında kendiliğinden biten hatmi çiçeklerine toplamayanlar kış aylarında aktar aktar dolanıp hatmi çiçeği arıyor. İbrahim Saraçoğlu'nun bile üstüne basa basa önerdiği hatmi çiçeği ile anında şifa bulabilirsiniz.

HATMİ ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Özellikle öksürüğü kesme konusunda son derece faydalı olan hatmi çiçeği kış aylarında soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklara iyi gelmektedir.

Mide sorunu bulunan kişiler tarafından da tüketilebilen hatmi çiçeği gaz sancısı, hazımsızlık problemlerine de iyi geliyor.

Doğal bir ağrı kesici olarak bilinen hatmi çiçeğinin iltihap kurutucu özelliği de bulunmaktadır.

İdrar yolu enfeksiyonu bulunan kişiler hatmi çiçeğini idrar söktürücü olarak kullanabilir.

Düzenli olarak tüketilen hatmi çiçeği cilt sağlığı içinde oldukça faydalıdır.

Hatmi çiçeği suyu ile saçlarınıza canlılık ve parlaklık katabilirsiniz.

Diş ve diş eti problemlerine iyi gelen hatmi çiçeği aynı zamanda stresi azaltarak rahatlama sağlar.

Emziren anneleri tüketmesi tavsiye edilen hatmi çiçeğinin süt arttırıcı özelliği bulunmaktadır.

Regl döneminde tüketilen hatmi çiçeği sancıyı azaltırken sivilce lekelerini de geçirir.

hatci-cicegi-toplamak.jpg

HATMİ ÇİÇEĞİ ZARARLARI NELERDİR?

Hatmi çiçeğini hamile kadınların tüketmemesi tavsiye ediliyor.

Diyabet ve Kronik hastalığı bulunan kişilerin de uzman doktora danışmadan tüketmemesi gerekiyor.

Alerjisi bulunan kişilerin de tüketmemesi tavsiye ediliyor.

Günde en fazla 2 fincan tüketilmesi gerekmektedir.

hatmi-cicegi-cayi-faydalari.jpg

HATMİ ÇİÇEĞİ ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR Mİ?

Geçmişten günümüze kadar kullanılan önemli bitkiler arasında yer alan hatmi çiçeği özellikle solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir. Boğazda oluşan enfeksiyonları iyileştirirken aynı zamanda grip bir gün nezle ve bronşit gibi problemleri ortadan kaldırıyor. 5-6 adet hatmi çiçeğine kaynattığımız su veya sütün içerisine attıktan sonra 1-2 dakika kadar kaynatıp tüketebilirsiniz.

hatmi-cicegi-ne-ise-yarar.jpg

HATMİ ÇİÇEĞİ BEBEKLERE VERİLİR Mİ?

Doğal bir bitki olması nedeniyle Hem çocuklar hem de bebekler hatmi çiçeğinden yararlanabilir. Burada tüketim miktarına dikkat edilmesi gerektiği belirtilirken bebekler ve çocuklarda hatmi çayının ılık olarak tüketilmesi gerekir. Bebeklerde 3 yaşından sonra tüketime başlanması gerektiği belirtilirken 10 yaş ve üzeri çocuklar 1 su bardağı içerisine atılan 5 ya da 6 adet hatmi çiçeği ile hazırlanan çayı tüketebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN