Yozgat'ın mucize bitkisi olarak biliniyor! Tadı kadar fiyatı da çok konuşuluyor: Kilosu çeyrek altınla yarışıyor

Yozgat'ın mucize bitkisi olarak biliniyor! Tadı kadar fiyatı da çok konuşuluyor: Kilosu çeyrek altınla yarışıyor

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti Türkiye'nin ise ekonomik kaynağı oluyor. O şehrin verimli topraklarında yetişen mucizevi bitki yalnızca damak çatlatmakla kalmayıp geniş bir kullanım alanı sağlıyor. Ekonomiye kafa tutan o bitkinin kilogram fiyatı ise çeyrek altını da sollayıp geçti. İşte tüm detaylar…

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde yetişen mucizevi bitki fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Geniş bir kullanım alanına sahip olması ile birlikte Türkiye'ye ekonomik bir ivme kazandıran bitki hem çiftçinin de yüzünü güldürüyor. Yaş hali 450 TL ile 750 TL arasında yer alan bitkinin kurumuş hali ise resmen altına kafa tutuyor. İşte tüm detaylar…

ALTINA MEYDAN OKUYOR

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde yetiştirilen mucizevi bitki salep yalnızca damaklara hitap etmekle kalmayıp geniş bir kullanım imkanı sağlıyor. Ekonomik açıdan son derece önemli bir yere sahip olan salep kış aylarında bol miktarda tüketilmektedir. Çiftçiye kazancı ile yüz güldüren salebin yaş haliyle 450 TL ile 750 TL aralığında işlem görüyor.

salep-cicegi.jpg

Çiftçinin ekonomik kazancı haline dönüşen salep toz haline dönüştürüldüğünde ise fiyatı resmen altına kafa tutuyor. Kilogram başına 3.500 TL'ye varan fiyatı ile dikkat çeken salep tozu sağlık açısından birçok farklı yarar sağlıyor. Kozmetik sanayinde oldukça fazla kullanılan salep nemlendirici, canlandırıcı ve antioksidan özelliklerinin sahiptir. Yaşlanma sürecini hızla yavaşlatan salep kozmetik ürünlerinin de baş tacı haline dönüşüyor.

salep-1.jpg

Saç bakımı açısından da oldukça önemli bir yere sahip olan salep, saçları beslerken aynı zamanda parlaklıkta kazandırıyor. Geniş bir kullanım alanı ve ekonomik kazanç sağlayan salep bölgede tarımsal çeşitliliği arttırarak çiftçilere alternatif bir gelir kaynağı oluşturuyor. Doğadan gelen mucizevi bitki ekonomik kalkınma ve sağlık alanında da birçok farklı fırsatlar ortaya çıkarıyor. Yozgat’ın verimli topraklarında yetişen salep bitkisi bölgenin ekonomik olarak kalkınmasına fayda sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN