Yunanistan almak için sıraya girdi! Bu çiçeği yetiştirenler paraya para demeyecek: 2 milyon dolar getirisi var

Yunanistan almak için sıraya girdi! Bu çiçeği yetiştirenler paraya para demeyecek: 2 milyon dolar getirisi var

O çiçeğin üretimini yapanlar yakın zamanda zengin olabilir. Yunanistan'ın da talep olduğu o çiçeğin 2 milyon dolarlık getirisi olması bekleniyor. Ülkemizde yoğun bir şekilde yetişen o çiçeğin üreticileri bu dönemden karlı çıkacak. Yaklaşık olarak 5 milyon tane ihraç edilmesi bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Yunanistan'da meşhur olan sirtaki (müzik ve dans türü) sırasında tabak kırmak yasaklandı. Tabak kırmanın yasaklanmasıyla birlikte, yılbaşı kutlamalarında yeni bir çiçek dikkat çekti. Ülkemizde yoğun miktarda yetişen o çiçeği tavernalarda kullanmak üzere ihraç edeceği paylaşıldı.

YUNANİSTAN SIRAYA GİRDİ

Ülkemizde üretilen çiçekler Avrupa'ya ihraç edilmeye başlandı. Kesme çiçek sektörünün önde gelen illerinden olan Antalya'da, yeni yıl ve Noel kutlamaları için kesme çiçek siparişleri alınıyor. Avrupa ülkelerine sevkiyatın sürmesi halinde, Yunanistan'da sıraya girdi. Yunanistan'ın kesme çiçek ihracatı diğer ülkelere nazaran oldukça farklı.

Sirtaki sırasında tabak kırmanın yasaklanmasıyla birlikte tabakların içerisine karanfil çiçeklerinin kadınlarından başından aşağıya doğru döküldüğü bir dans olarak geliştirildi. Antalya'dan yoğun bir şekilde karanfil talebi bulunuyor.

65682d2850acca8194e599e8.webp

YILBAŞI DÖNEMİNDE TALEPLER ARTIYOR

Kesme çiçek sektöründe farklı dönemlerde farklı istekler yer alabiliyor. Konuya dair örnekler veren Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (OAİB) Başkanı İsmail Yılmaz, sevgililer günü ve anneler gününü işaret etti.

Yunanistan pazarının olduğunu işaret ederek, yılbaşı dönemlerinde ağırlıklı olarak karanfilin sadece kafa (kelle) kısmını satın alıyorlar. Sevdiklerinin üzerine dökmek adına tabakların üzerine yerleştiriliyor. Ülkemizde gelir kapısı haline gelen karanfil üretiminin yılbaşı döneminde yoğunlaştığı paylaşıldı.

65682d2f50acca85802d921e.webp

2 MİLYON DOLAR GELİR

Sirtaki dansının yasaklanmasıyla birlikte eğlence için kırılan tabakların yerini karanfil aldı. İnsanların yaralanma riskinin ardından yasaklanan kırma eyleminin ardından Antalya'dan karanfil talepleri başladı. Tabakları karanfil ile donatarak dans esnasında hoşlandıkları kadının başından aşağı döküyorlar. Yunanistan'a yaklaşık olarak 5 milyon karanfil göndermeyi ve ihracattan 2 milyon dolar gelir elde edilmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN