Yunanistan'daki Türk çete 'savaşı'nda yeni gelişme: İnfaz öncesi esrarengiz mesaj

Yunanistan'daki Türk çete 'savaşı'nda yeni gelişme: İnfaz öncesi esrarengiz mesaj

Yunanistan'a sıçrayan Türk çete 'savaşı'nda infaz edilen altı gencin son fotoğrafları ortaya çıktı. Öldürülen altı kişiden beşinin üzerinde sahte Fransa pasaportu çıkarken saldırıdan 10 dakika önce telefonlarına 'bulunduğunuz yerden kaçın' mesajı geldiği belirlendi. İnfaz edilen beş kişinin 91 suç, 33 aranma kaydı olduğu öğrenildi. Suç kayıtları arasında cinayet, yaralama, silah kanuna muhalefet, hırsızlık gibi suçların yer aldığı belirtildi.

Yunanistan geçtiğimiz gün altı gencin bir otomobildeki infazını konuşmaya devam ediyor. Ülke gündemini sarsan olayda Türk oldukları belirlenen altı gencin çete savaşı sonucu infaz edildiği üzerinde duruluyor. 40 saniyede infazın gerçekleştiği olay Avrupa basınında da geniş yer buldu.

Bir motosiklet ve otomobille gelen saldırganların öldürdüğü altı kişiden beşinin üzerinde “sahte Fransız pasaportu” bulundu.

Yunan polisinin yaptığı çalışmada, henüz olay anına ait kamera kaydı bulunmadığı, ancak silah seslerinin duyulduğu bir görüntüye ulaşıldığı belirtildi. Olay yerinde 25'e yakın boş kovan da bulundu.

BARIŞ BOYUN'UN ADAMLARI

Cinayete kurban gidenlerden üçünün, Kırmızı Bülten'le aranan İtalya'daki suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un adamları olduğu belirtildi. Edinilen bilgilere göre şüphelilerin suç kayıtları arasında Boyun'un liderliğini yaptığı suç örgütüne üye olmak da var ve bu suçtan da aranma kararları bulunuyor.

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Öldürülen isimlerden beşinin kimliğinin Türk emniyet birimlerince de belirlendiği öğrenildi. Buna göre o isimler, Abdurrahman T. (22), Burak T. (23), Ozan Kağan T. (24), Dorukhan Ersu B. (31) ve Ömer K. (24).

Öldürülen kişilerden Abdurrahman T. ’nin 25 farklı suç, 16 aranma kaydı olduğu, Burak T.‘nin ise çeşitli maddelerden 32 suç ve 6 aranma kaydının bulunduğu, Ozan Kağan T.’nin 13 suç kaydı, 2 aranması, Dorukhan Ersu B.‘nin 15 suç kaydı, 7 aranması, Ömer K.’nın da 6 suç dosyası ile 2 farklı nedenden dolayı yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Söz konusu kişilerin kabarık suç kayıtları arasında ‘yaralama’, ‘cinayet’, ‘silah kanuna muhalefet’ ve ‘hırsızlık‘ gibi çeşitli suçlar yer alıyor.

'KAÇIN' MESAJI

Yunan polisinin olayla ilgili yaptığı çalışmada, öldürülen kişilerin cep telefonlarının da incelendiği öğrenildi. İddiaya göre, telefonlardaki mesajların birinde “Bulunduğunuz yer deşifre oldu. Çabuk kaçın” ifadesi var.

İnfazın da bu mesajdan 10 dakika sonra yaşandığı iddia edildi. Olayla ilgili Atina Havalimanı’nda bir kişi yakalandı. Yakalanan şüphelinin Süleyman D. (32) olduğu belirtildi. “Sahte Portekiz pasaportu” bulunan şüphelinin çantasında “boş kovan” olduğu öğrenildi. Süleyman D.’nin Yunanistan-Türkiye-Portekiz üçgenindeki bağlantıları araştırılıyor.

Çeteler arasındaki çatışma sosyal medyada da yer alırken, karşı grupların birbirlerini tehdit ettikleri görüntülere de rastlanıldı. Ayrıca öldürülen Oğuz Kaan T.'nin infaz öncesi paylaştığı bir fotoğrafta, cinayete kurban giden beş kişinin yer aldığı görülüyor.

Fotoğraf çekilen yerin ise Yunanistan’da kiralanan bir evin bahçesi olduğu belirtiliyor. O fotoğraftaki bir kişinin ismi ise netleştirilemedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN