Yurdu bu kez 'Afrika' yakacak: Çarşamba gününe dikkat!

Yurdu bu kez 'Afrika' yakacak: Çarşamba gününe dikkat!

Yaz başından bu yana sıcak havayla boğuşan yurt geneli 'mola veren' sıcaklarla yeniden bunalacak. Afrika'dan yola çıkan sıcak hava dalgası çarşamba günü rüzgarı durma noktasına getirecek. 31 Ağustos'a kadar etkili olacak sıcaklıklar gölgede 34-36 iken hissedilen sıcaklık ise 40 derecelere ulaşacak.

Yaz mevsiminin başlangıcından bu yana El Nino'nun yakıcı güneşiyle bunalan yurt geneli ardından Basra'nın etkisi altına girmişti. Temmuz ayını rekor sıcaklıklarla kapatan Türkiye'de barajlar aşırı sıcaklıkların karşısında tükenme noktasına geldi.

Son birkaç gündür mola veren sıcaklıklar Ege'nin belirli bölgeleri, Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de yerini yağışlı havaya bırakmıştı. Yurdun diğer bölgeleri rüzgarla serinlerken ağustos ayının bitimine günler kala sıcak hava yeniden etkili olacak.

Meteorolojik forum sitesi Hava Forum'un verdiği bilgilere göre, Afrika üzerinden sıcak hava dalgası yola çıktı. Bunaltıcı sıcakların yurtta etkili olacağını bildiren site şu bilgileri aktardı:

Afrika'dan sıcak hava yola çıktı, bize doğru geliyor. Tahminlere göre 29-31 Ağustos arası hava bunaltıcı olacak. İstanbul'da 30 Ağustos Çarşamba rüzgar durma noktasına gelecek. Sıcaklık gölgede 34-36 dereceye ulaşacak. Hissedilen değerler ise maalesef 40 derecelere ulaşacak...

1 EYLÜL'DE BALKANLAR DEVREYE GİREBİLİR

İstanbullular, poyrazımız 24 saat daha bizimle olacak. Sonra etkisini azaltmaya başlayacak. Çarşamba ise kesme noktasına gelecek. 29-31 Ağustos arası oldukça bunalacağız. Sıcaklık gölgede 34-36 derecelere çıkacak. Bazı ilçelerde hissedilen sıcaklık 40 derecelere ulaşacak. 1 Eylül Cuma akşamından itibaren ise Balkanlar devreye girebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN