Yurt müdürü başka ne iş yapar

Yurt müdürü başka ne iş yapar

Aydın’da 22 yaşında bir üniversitelinin devlet yurdundaki asansör kazasında can vermesi ‘Daha kaç çürük asansör var?’ sorusuna yol açtı. 58 günde yaşanan 8 kaza, tehlikenin korkunç boyutunu gösterirken son olarak İstanbul Cevizlibağ yurdunda asansör çakıldı. Ardı ardına çalan alarm zillerine rağmen yapılmayan bakımlar ‘Yöneticiler harekete geçmek için daha neyi bekliyor’ tepkilerini doğurdu.

Üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın geçen 25 Ekim’de Aydın’daki KYK yurdunda yaşanan asansör kazasında hayatını kaybetmesi Türkiye’yi sarstı. Bilirkişi raporunda emniyet düzeneğinin iptal edildiği ortaya çıktı. Facianın ardından öğrenciler şikayetlerinden sonuç alamadıklarını savundu. Birçok kentteki protestolarda öğrenciler ‘Bakımlar yapılmıyor, tehlike altındayız’ tepkisini gösterdi. Sinop’ta yurt müdürü eylemci öğrencilere “Korkuyorsanız binmeyin” dedi.

ÖDENEK YETMEDİ ASANSÖR BAKIM İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Aydın’daki facianın ardından Çorum, Rize, Gaziantep, Yozgat ve İzmir gibi birçok ildeki devlet yurtlarında kazalar yaşandı. Son olarak İstanbul Cevizlibağ Atatürk KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör eksi 1’e çakıldı. Barınamıyoruz Hareketi ‘Yöneticiler ihmalleri gizliyor’ iddiasında bulundu. Geçen ay Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde riskli asansörlerin bakım ihalesinin ödeneksizlik nedeniyle iptal edilmesi ise yaşananlardan ders alınmadığını gösterdi.

2312krt01a-tum.jpg

Aydın’da Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan 22 yaşındaki Zeren Ertaş’ın 25 Ekim’de asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybetmesinin etkileri hala sürerken, yurtlardan asansör kazaları haberleri peş peşe geliyor. Barınamıyoruz Hareketi, İstanbul’da bulunan Cevizlibağ Atatürk KYK Kız Öğrenci Yurdu’ndaki asansörün iki defa düştüğünü ve asansördeki öğrencilerin fenalaştığını aktardı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda, “Bir KYK’da daha asansör düştü. Yurt müdürlüğü ihmallerini gizlemeye çalışıyor” denildi.

ASANSÖRLERE KAREKOD UYGULAMASI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, görevlendirdikleri mühendislerin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ait yurtları tek tek dolaşarak asansör sistemlerini kontrol ettiğini söyleyerek, “Asansörlerimize, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile karekod uygulaması getiriyoruz. Oradan öğrenci her şeyi şeffaf şekilde görecek. Asansörün tipi, bakımının ne zaman yapıldığı gibi bilgiler karekoddan görülecek. Karekodların yerleştirilmesi çok kısa süre içinde tamamlanacak. Aydın’daki asansör kazasında adli soruşturma kapsamında 3 kişi tutuklandı” dedi.

KAZALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Aydın’daki kazanın ardından Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Efkaf Mahallesi’ndeki KYK yurdunda da bir asansör yere çıkılmış, öğrenciler şans eseri kurtulmuştu. Elazığ Fethi Sekin Kız KYK yurdunda ise asansörün arızalanması sonucu asansör içerisinde kalan öğrencilerden biri fenalaşmıştı. Gaziantep Abdülkadir Güllüoğlu KYK Yurdu’nda öğrencilerin kullandığı asansör 4. Kattan -1’e düşmüştü. Yozgat’ın Sürmeli ilçesinde bulunan KYK yurdunda da asansör düşmüş, yaralanan iki öğrenci hastaneye kaldırılmıştı. Tekirdağ ve Uşak’taki KYK yurtlarında da asansör bozulması sonucu öğrenciler mahsur kalmıştı. Son olarak 17 Ekim’de İzmir’de KYK yurdunda içinde bir öğrencinin bulunduğu asansör beşinci kattan ikinci kata düşmüş, Şanlıurfa’da ise Hacer Ana Kız KYK yurdunda iki öğrenci asansörde 45 dakika mahsur kalmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN