Yusuf el-Karadavi Hakk'a yürüdü

Yusuf el-Karadavi Hakk'a yürüdü

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin eski başkanı Yusuf el-Karadavi, 96 yaşında Hakk'a yürüdü. Vefat haberini Dünya Müslüman Alimler Birliği, yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu.

Kaleme aldığı çok sayıda eserle Türkiye'de de yakından tanınan, Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin eski başkanı Yusuf el-Karadavi, 96 yaşında Hakk'a yürüdü. Karadavi'nin, geçtiğimiz yıl koronavirüse yakalandığı ve bir süre sonra sağlık sorunları yaşamaya başladığı belirtilmişti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, yaptığı yazılı açıklamada Mısırlı alim Karadavi'nin vefat haberini şu sözlerle duyurdu:

"Ömrünü, İslam'ın hükümlerini açıklamaya adayan Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin kurucu başkanı Yusuf el-Karadavi, Hakk'ın rahmetine kavuştu."

Karadavi, yıllardır Katar’da yaşıyordu.

YUSUF EL-KARADAVİ KİMDİR?

Yusuf el-Karadavi 9 Eylül 1926 yılında Mısır, Siff Turab'da dünyaya geldi, 9 yaşına geldiğinde Kur'an'ı hatmetti.

El-Ezher Üniversitesi'nde ilâhiyat öğrenimine başlayan Karadavi, 1953 yılında mezun oldu.

1958 yılında Yüksek Arap Dili Araştırmaları Enstitüsü'nden dil ve edebiyat konusunda lisans aldı. Usul-u Din Fakültesi, Kur'an ve Sünnet İlimleri bölümünde master yapan Karadavi, doktorasını da 1973 yılında aynı fakültede tamamladı. Karadavi’nin doktora konusu "Zekât ve zekâtın toplumsal sorunların çözümündeki yeri" başlıklı teziydi.

1977'de Katar Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekanı seçilmiştir.

Mart 1997'de, Batı ülkelerindeki Müslüman azınlığın dinî hayatına dair fetvalar vermek amacıyla, Avrupa Fetva ve Araştırma Meclisi'ni kurdu. Ayrıca Uluslararası Müslüman Alimler Birliği'nin kurucuları arasında yer aldı.

7 Kasım 2018'de Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanlığı'ndan ayrıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN