Yüz binlerce kişi kullanıyordu! O şirket Türkiye'den men edildi: Nedeni ise...

Yüz binlerce kişi kullanıyordu! O şirket Türkiye'den men edildi: Nedeni ise...

Kullanıma sunulduğu günden itibaren milyonlarca insan tarafından kullanılan uberler kaldırılıyor! Tüm detaylar haberimizde.

Özellikle büyük şehirlerde taksi bulmakta zorlanan vatandaşların sık sık tercih ettiği uber araçlarla ilgili yeni kararlar belli oldu. Peki uber araçlar neden kaldırılıyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

UBER ARAÇLAR KALDIRILIYOR

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi uber araçlarla ilgili kararını bildirdi. Temyiz dilekçesinde yer alan nedenler ve kararın bozulmasının gerekmediği konusunda yerel mahkeme kararı onanmış oldu. İstanbul'da 2014 senesinde kullanılmaya başlanan ve 5 milyon insan tarafından kullanılan uber araçlarla ilgili İstanbul Birleşik Taksiciler Derneği ve İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası yetkilileri İstanbul 10 ve 11. Asliye Ticaret Mahkemelerine uber araçların engellenmesi ve haksız rekabet oluşturulduğu sebebiyle dava açılmıştı. 

Uber Araçların Yasaklanması Kararı Onandı

Aynı zamanda dava açanlar ABD'de yer alan Uber Technologies Inc faaliyetlerinin durdurulmasını da talep etti. Ülkede bir vergi kaydı olmayan ABD şirketinin yasal olmayan şekilde çalıştığını, taksicileri zarara uğrattıklarını, rekabetin korunması gerektiğini, vergi kaybının önüne geçilmesi gerektiğini ve uber faaliyetlerinin durdurulmasını talep etmişlerdi. Davalar daha sonrasında birleştirildi ve bilirkişi tarafından incelendikten sonra 16 Ekim 2019 tarihinde karar verilmiş ve uber araçların erişimi engellenmişti. Mahkeme uber araçların haksız rekabet oluşturduğu ile ilgili uber hizmetlerin sunulduğu www.uber.com internet sitesine de erişimi engellemişti. Uber araç faaliyetleri karar sonrasında durdurulmuştu ancak bir üst mahkemeye itiraz edilmişti. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN