Emekliye ilave zam müjdesi! Yüzde 25 zam memnun etmemişti, zam teklifi ertelendi, yeni zam oranı belirleniyor

Emekliye ilave zam müjdesi! Yüzde 25 zam memnun etmemişti, zam teklifi ertelendi, yeni zam oranı belirleniyor

2023 Temmuz emekli maaşı zam oranı, milyonlarca emeklinin tepkisini çekmişti. Üstelik en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL alan emeklilerin maaşına zam yapılmamıştı. Bugün görüşülmesi beklenen zam teklifi ertelendi. Hükümetin, emekli maaşına yeni zam oranını belirleyerek yeniden teklif sunması bekleniyor. İşte detaylar...

Bugün TBMM'de görüşülmesi planlanan emeklilere yüzde 25'lik zam teklifi ertelendi. Emekli maaşı zammı ile ilgili TBMM Genel Kurulu'nun ertelenmesinin ardından kulisler hareketlendi.

Bugün görüşülmesi beklenen teklifin yarın saat 14.00 itibarıyla görüşüleceği öğrenildi. Görüşmenin ertelenmesi akıllara "Emeklilere seyyanen zam mı geliyor?" sorusunu getirdi.

EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILDI?

Temmuz döneminde 6 aylık enflasyon oranı ile SSK ve BAĞ-KUR emeklisi yüzde 19,77, 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme dahil Emekli Sandığı emeklisi yüzde 17,55 oranında zam aldı.

En düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkmasını öngören yasa teklifi Meclis'e gelmiş, ancak bu yasa içerisinde emeklilere herhangi bir artış öngörülmemişti. Gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliye yüzde 25'lik zam yapılacağını ifade etti. Bu zam da emeklileri memnun etmeye yetmedi.

EMEKLİ MAAŞINA İLAVE ZAM YAPILACAK MI?

Öte yandan bugün partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, emekliye yapılması öngörülen yüzde 25'lik zammın yeterli görülmediğini belirterek, tıpkı memurlara yapılan 8 bin TL'lik seyyanen zam gibi emeklilere 8 bin TL seyyanen zam yapılması önerisinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN