Yüzyıllardır kullanılıyor, tutan parmağını yalıyor! Avrupalıların tercihi Aydın oluyor! Şeker değil artık bu kullanılıyor

Yüzyıllardır kullanılıyor, tutan parmağını yalıyor! Avrupalıların tercihi Aydın oluyor! Şeker değil artık bu kullanılıyor

İnsanlık tarihinin en eski doğal tatlandırıcılarından biri olarak hayatımızın içerisinde yer alıyor sağlık açısından faydaları saymakla bitmiyor. Yüzyıllardır sofralarda yer alıyor Avrupalıların tercihi Aydın'dan yana oluyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de bol miktarda üretimi yapılan yurt dışından da yoğun talep alan bir ürün olarak hayatımızın içerisinde yer alan bal en çok Aydın'da üretiliyor, Aydın'da üretilen balların ihracat yolculuğu devam ederken Macaristanlıların tercihi Aydın balından yana oluyor. 21 ton Bal kontrollerinin yapılması ile birlikte Macaristan'a doğru yola çıktı. Sağlıklı ve uzun bir yolculuğa çıkan balların hikayesi ise oldukça dikkat çekiyor.

MACARİSTAN'IN TERCİHİ AYDIN OLDU

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde hayvansal ürün ihraç kontrolleri aralıksız bir şekilde devam ediyor. Tarım ürünleri ile birlikte hayvansal ürünlerde de denetlemeler yapılırken Aydın'da üretilen balların da denetlenmesiyle birlikte ihracat yolculuğu başladı. Aydın'ın Efeler ilçesinde hazırlanan 21.425 kiloluk süzme çam balı Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yapılan kontroller ile birlikte Macaristan'a doğru gönderiliyor. 18 saatlik uzun yolculuğun ardından ballar Macaristan'da tüm sofralarda yerini alıyor.

Aydın'ın balı Macaristan sofralarını süslüyor İhlas Haber Ajansı

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Türkiye'de hem büyükbaş hayvan sayısı hem de arı kovanlarının sayısı kayıt altına alınırken çiğ süt, balık ve bal üretimi ile birlikte tarımsal ekonomiye de katkı sağlanıyor. Şehirler arasındaki yarış devam ederken Aydın'da 2023 yılında gerçekleştirilen 41.125 ton çeşitli hayvansal ürün ihracatı ile birlikte 248 milyon dolar ülke ekonomisine girdi.

AYDIN'DA ÇAM BALI HASADI BAŞLADI - Aydın Haberleri

BALIN FAYDALARI NELERDİR?

İçerisinde bulunan doğal şekerlerin yanı sıra vitamin, mineral, antioksidan ve diğer besleyici bileşenler içeren bal vücut için bütün faydaları sağlamaktadır. Soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı gibi hastalıkların semptomlarını hafifletmek için kullanılan bal Antibakteriyel ve anti mikrobiyal özellikleri de içerisinde barındırıyor. Bu özelliği ile birlikte enfeksiyonlara karşı mücadeleyi kolaylaştıran balın başlıca faydaları şu şekildedir:

  • Sindirimi kolaylaştırır.
  • Vücudun antioksidan deposudur.
  • Cilt sağlığına destek sağlar.
  • Cildi nemlendirir.
  • Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt görünümü sağlar.
  • Vücuda enerji verici özellikleri içerisinde barındırır.
  • Antreman öncesinde tüketilerek enerji seviyesini arttırır doğal bir şeker tüketimi sağlar.
  • Kalp sağlığını destekler.
  • Kolesterolü düşürürken kalp hastalıkları riskini en aza indirir.
  • Stresi azaltarak uyku düzenini sağlar.
  • Derin ve daha keyifli bir uyku çekmenizi sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN