'Zam geldi ama mini mini' dedi, Erdoğan göreve atadı

Doğal gaza gelen zamları, "Zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir" diyerek geniş çevrelerden tepki çeken AK Partili eski vekil Hüsnüye Erdoğan, Cumhurbaşkanı kararıyla Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyeliği'ne atadı.

25. ve 26. dönem AK Parti Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan, ekim ayında ülkedeki zamları değerlendirirken, “Geçen yıl doğal gazın birim fiyatı 1.99’du, şu anda 2.33. Doğal gaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir” diyerek yoğun tepkilere neden olmuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDA YENİ GÖREV

Geniş çevrelerden gelen tepkiler sürerken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüsnüye Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı’nda görev verdi.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararda, Hüsnüye Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyeliği’ne atandı.

basliksiz-3.jpg

PORSİYON AÇIKLAMASINA DA TEPKİ YAĞDI

KYK yurdundaki yemek porsiyonlarının küçülmesi ile ilgili bir programda açıklama yapan Erdoğan konuyla ilgili “Öğrencilerimiz anne ve babalarından ayrı olunca duygusal takıldıklarını düşünüyorum. Gençler bizim geleceğimiz. Porsiyonların küçültülmesinde ise peygamber efendimiz ‘midenin 3’te 1’ine sıvı, 3’te 1’ine yiyecek, 3’te 1’ini ise boş bırakın’ diyor.

Biz sofraya oturunca sıcağı soğuğu, çorbası yemeği, salatasını yiyoruz. Ben KYK yurdunda nasıl yemek verildiğini de biliyorum. İsraf edilmemesi için porsiyonlar küçültülmüş olabilir, bundan emin değilim. Doymuyorlarsa tekrar yemek isteyebilirler. Ben de yatılı da kaldım bunu biliyorum” diye konuşmuştu.

HÜSNÜYE ERDOĞAN KİMDİR?

Hüsnüye Erdoğan, 5 Mayıs 1965’te Konya'nın Sarayönü ilçesinde doğdu. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur bitirdi. Konya, Giresun ve Van’da çeşitli kurumlarda 23 yıl hekimlik yaptı. Bu illerde birçok vakıf, dernek ve meslek odasının sosyal ve mesleki projelerinde yer aldı. Temel düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Erdoğan, Prof. Dr. Ender Erdoğan ile evli ve 2 çocuk annesidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN