Zaman yolculuğu için hazırlanın! Antik dönemden kalma yapılar, doğal güzellikler: Buraya giden içinde kaybolmak isteyecek

Türkiye'nin en önemli bölgelerinden biri olan Ege, birbirinden güzel yerleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Burası adeta Ege’nin saklı kalmış bir cenneti. Antik dönemden kalma yapılar, doğanın mucizevi güzellikleri görenleri kendine hayran bırakıyor. İşte Arapapıştı Kanyonu…

Alışılmışın dışında bir seyahat yapmak istiyorsanız hem doğanın eşsiz güzellikleriyle hem de tarihin derin sularında gezmek için burası aradığınız adres olabilir. Ülkemizde hem tarihi hem kültürel hem doğal güzelliklerin gezilebileceği birçok yer varken burası da onlardan biri. Aydın, Denizli ve Muğla sınırlarında yer alan Arapapıştı Kanyonu, Ege'nin saklı cenneti olarak anılıyor.

yeni-proje-1-007.jpg

ZAMAN YOLCULUĞUNA HAZIRLANIN

TRT Haber’de yer alan habere göre, Aydın, Denizli ve Muğla sınırlarında yer alan Arapapıştı Kanyonu, Ege'nin saklı cenneti olarak anılıyor. Son zamanlarda Ege’nin en merak edilen yerleri arasında bulunan bu kanyon Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde bulunuyor. Söz konusu bu kanyon milyonlarca yıllık jeolojik hareketlerin ve Akçay Nehri’nin yıllar içinde aşındırması sonucunda oluştu. Kanyonun uzunluğu 6 km iken yüksekliği 380 m olarak karşımıza çıkıyor.

yeni-proje-2-006.jpg

Yemyeşil suyu ve dikey amaçlarıyla görenleri kendine hayran bırakan bu kanyon, özellikle de antik dönemden kalma yapılarıyla dikkat çekiyor. Arapapıştı Kanyonu, 2 bin 500 yıllık kaya mezarı, antik kent kalıntıları, bir de kanyonun yamacına gizlenmiş manastır yer alıyor. Arapapıştı Kanyonu, doğal güzelliği ve konumu itibarıyla Ege'nin saklı cenneti olarak anılıyor. 2017'de turizme kazandırılan kanyon, günümüzde Aydın'ın en merak edilen gezi rotaları arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN