Zeytin resmen altın oldu! Üretici bayram edecek, tüketici üzülecek: Zeytinde yok yılı varlık yılı oldu

Zeytin resmen altın oldu! Üretici bayram edecek, tüketici üzülecek: Zeytinde yok yılı varlık yılı oldu

Ülkemizin zeytin üretiminde önemli merkezlerinden olan Aydın’da zeytin resmen altın oldu. Yok yılı varlık yılı olurken zeytin fiyatlarına üretici bayram edecek, tüketici üzülecek…

Türkiye’nin en çok zeytin ağacı bulunan bölgesi Aydın’da zeytin hasadına tam gaz devam ediliyor. Yok yılı olduğu için bu sene rekolte düşüşü yaşanırken, artan zeytinyağı fiyatları üreticiyi mutlu etti.

AYDIN’DA ZEYTİN HASADI

Zeytinleri toplamak için zamanla yarışan üreticiler, artan fiyatlardan dolayı zeytin değil resmen altın topluyor. Zeytinyağı fiyatlarında yaşanan %200 artışla beraber üreticinin en değerli ürünü de zeytin oldu.

aydinda-zeytin-hasadi-1.jpg

Aydın Efeler’e bağlı Eğrikavak Mahallesi’nde zeytin üretimi yapan Kadir Yazar, bu seneki fiyatlardan memnuniyetlerini İHA’ya şu sözlerle anlattı:

“Bu yıl zeytinde yok yılı, ama fiyatların yüksek olması bizi memnun etti. Az miktarda ürün elde etsek de bu yılki fiyat artışı bizlere olumlu yansıdı”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN