Zeytinyağında "bu rakamlar normal" açıklaması! 5 kat zam gelmişti: "Geçen yıl çok düşük olduğu için bu yıl yüksek görünüyor"

Zeytinyağında "bu rakamlar normal" açıklaması! 5 kat zam gelmişti: "Geçen yıl çok düşük olduğu için bu yıl yüksek görünüyor"

Zeytinyağı fiyatlarındaki artışla ilgili açıklama geldi! Zeytinyağında "bu rakamlar normal" açıklaması! Fiyatlara 5 katı zam gelmişti, "Geçen yıl çok düşük olduğu için bu yıl yüksek görünüyor”

Aydın'ın zeytinyağı fiyatlarındaki artışın ardından, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu açıklama yaptı.

Zeytinyağı fiyatları artmaya devam etti: Bakanlık yeni karar aldı: Süresiz yasak getirildi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Şevval Ateş'in haberine göre ham zeytinyağı fiyatının 250 lira, rafine zeytinyağı fiyatının ise 350 lira civarında seyrettiği belirtilirken, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kendirlioğlu, dünya genelinde zeytinyağı üretiminde önemli rol oynayan İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye'nin son iki yıldır İspanya'da yaşanan kuraklık nedeniyle rekoltede ciddi düşüşler yaşandığını ifade etti.

'GEÇEN YIL ÇOK DÜŞÜK OLDUĞU İÇİN BU YIL YÜKSEK GİBİ GÖRÜNÜYOR'

resim-2024-01-24-133948618.png

İspanya'nın zeytin üretimindeki azalmanın, global arz ve talep dengesini etkilediğine vurgu yapan Kendirlioğlu,“Ancak geçen sene ülkemizde zeytinde çok verimli bir yıldı. Diğer ülkelerin aksine o yıl iyi bir rekolte elde ettik. Ancak bizdeki sıkıntı şuydu; geçen sene bizim fiyatlar olması gereken fiyatların altındaydı. 70, 80, 90 lira gibi fiyatlara satıldı. Tabi bu durum üreticileri gerçekten çok üzmüştü. Son zamanlarda üretici artık işçiliği kurtarmadığı için az da olsa ürünleri dalında bıraktı. Zeytinyağı fiyatları bu yıl gerçek rakamlara geldi. Olması gereken rakamlar bu. İnsanlar fiyatın 4-5 kat arttığını zannediyor. Geçen sene çok düşüktü fiyatlar. Zeytin ve zeytinyağı çok meşakkatli bir tarım koludur. Dağlardadır, hasadı zordur. İnsanoğlunun ayakta zor durduğu yerlerde tek tek hasat edilir. Şu an ortalama zeytinyağının fiyatı 250 lira civarında. Rafine dediğimiz, zeytinyağının belli aşamalardan geçtikten sonra şişelenmesidir. Bunun fiyatı daha farklıdır. 300-350 lira civarındadır. Ama Ege Bölgesi’nde genellikle ham zeytinyağı kullanılır. Zeytin, hiçbir işlem yapılmadan ayrıştırıcı bir ürün kullanmadan direkt olarak yağa dönüşen bir üründür. Gerçekten bu şekilde rahatlıkla tüketilebiliyor, şifa kaynağı. Şu anda insanoğlunun sağlık açısından bir numarası zeytinyağıdır. Fiyatların abartıldığına takılmamak lazım, dediğim gibi geçen yıl çok düşük olduğu için bu yıl yüksek gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN