Zincir marketlerin pazar günü kapalı olması için ilk adım atıldı! Tüketicileri yeni dönem bekliyor

Zincir marketlerin pazar günü kapalı olması için ilk adım atıldı! Tüketicileri yeni dönem bekliyor

Alışveriş merkezlerinin pazar günü kapalı olup olmaması dönem dönem kamuoyunun gündemine gelirken, başka bir sürpriz yaşandı. Migros, Carrefour, BİM, A101, Şok gibi zincir marketlerin pazar günleri kapalı olmasına yönelik yapılan oylamada olumlu karar çıktı. İşte detaylar...

İstanbul'daki tüm marketlerin üye olduğu İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Meslek Komitesi'nde yapılan oylama, 'zincir marketlerin pazar günü kapalı olması' yönünde sonuçlandı. Kararın uygulanabilmesi için İTO ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması gerekiyor.

ZİNCİR MARKETLER PAZAR GÜNÜ KAPANACAK MI?

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

"Pazar günü marketlerin kapalı olması tüketici açısından bir dezavantajdır. Ancak bakkal, manav, kasap gibi küçük esnafın yararına olacaksa tüketici buna katlanabilir. Dolayısıyla zincir marketlerin pazar günü kapatılması tüketici açısından bir miktar külfet getirecektir. Ancak ülkemizin bakkal, manav, kasap gibi esnafın, tekel bayilerin bir nebze de olsa ayakta kalabilmesi için katkı sağlayacaksa biz tüketiciler buna katlanabiliriz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN