Ziraat Bankası’ndan son 2 ay çağrısı! Bu işlemi yapmayanların tüm hakları yanacak! Elinizi çabuk tutun

Ziraat Bankası’ndan son 2 ay çağrısı! Bu işlemi yapmayanların tüm hakları yanacak! Elinizi çabuk tutun

Ziraat Bankası hesabı bulunan vatandaşlar dikkat! Hesabınızda biriken o paralar için son 2 ayınız kaldı. Yazılı açıklamada bulunan Ziraat Bankası hesabında biriken tutarların çekilmemesi durumunda silineceğini duyurdu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Ziraat Bankası internet sayfası üzerinde yapılan açıklama kapsamında zaman aşımı dosyası açıldı. Banka tarafından yapılan açıklama kapsamında mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibi olan kişilerin zaman aşımı listesinde yer alan kişiler için son 2 ay çağrısında bulundu. 15 Haziran'a kadar banka şubelerine gitmeyenlerin tüm hakları yanıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

ZAMAN AŞIMI DOSYASI AÇILDI

5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesinde yer alan açıklamalar kapsamında bankada mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibi olan kişilerin en son talebi işlemi ya da herhangi bir yazılı talimat tarihinden başlanarak 10 yıl içerisinde aktif kullanılmayan hesapların zaman aşımına uğrayacağı belirtildi.

ziraat-kampanya-1.jpg


01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme kapsamında "Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" in 8. maddesi gereğince bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubat ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmesi gerekmektedir.

ziraat-bankasi.jpg

Zaman aşımı dosyasında adı yazılı olan müşterilerin en geç 15 Haziran 2023 tarihinde kadar hesaplarının bulunduğu şubeye giderek kimlik belgeleri ile başvuru yapması gerekiyor. Zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na aktarılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN